Pinkstermaandag 6 juni staat voor KVC Oranje het laatste duel uit de reguliere competitie op het programma. SVME uit Eijsden, nu nog getraind door voormalig KVC-speler Kevin Nowacki, is die dag onze gast.

KVC Oranje heeft zich al gekwalificeerd voor deelname aan de nacompetitie. Die start op 12 juni met de eerste ronde. Daarna volgt midweeks de tweede ronde en op zondag 19 juni is de finale op neutraal terrein.

De ploeg die in 3A eindigt als hoogstgeklasseerde periodekampioen is de eerste ronde vrij en speelt in de tweede ronde een thuisduel. Dat is op dit moment Weltania, de nummer twee op de ranglijst. KVC Oranje staat momenteel derde en kan Weltania nog voorbij steken. Dan moet er wel zelf worden gewonnen van SVME en Weltania mag geen punt behalen (op bezoek bij kampioen vv Maastricht-West).

Blijft KVC Oranje derde in de rangschikking van 3A, dan speelt men in de eerste ronde (op 12 juni) een thuisduel tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit 3B. Dit zou nu Brevendia uit Stamproy zijn. Het is echter allerminst zeker of dat zo blijft. Andere kandidaten voor die plek zijn Sittard en DVO. Dat is dus even afwachten.

Een andere optie is dat KVC Oranje de derde plek op de ranglijst verloren ziet gaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er niet zelf wordt gewonnen én WDZ wint van Hellas. WDZ en vv Hellas treffen elkaar maandag in Bocholtz. Ook vv Hellas heeft nog een kans bij een overwinning én verlies van KVC Oranje. En dan zijn er nog Heksenberg/NEC en BMR, maar dan moet voor die ploegen alles meezitten. Ligt niet direct voor de hand, maar je weet het nooit. In ieder geval, eindig je als laagst geklasseerde periodekampioen speel je de eerste ronde een uitduel (en een eventuele tweede ronde ook). Dat is dus niet gunstig, zeker niet vanuit sportief oogpunt bezien.

Het is allemaal een beetje koffiedik kijken op dit moment. Spannend is het in ieder geval. En duidelijk is ook dat het een zo hoog mogelijke klassering in de eindstand van de reguliere competitie zo zijn voordelen heeft, niet alleen in sportief opzicht natuurlijk.

SVME is veilig en kan geen prijs meer pakken. De ploeg van Kevin Nowacki, komend seizoen als oefenmeester aan het roer bij Heksenberg/NEC, zal niettemin haar sportieve plicht willen doen en het KVC Oranje zo lastig mogelijk willen maken.
Steun van onze supporters is dan ook van harte welkom. We zien u daarom graag verschijnen, komende Pinkstermaandag op ons complex aan de Voorterstraat in Bleijjerheide. Aanvang van het duel is 14.30.

Rond 16.45 weten we vervolgens wie in de nacompetitie onze eerste opponent wordt.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie