LESSEN OVER ZWERFAFVAL EN RECYCLING OP BASISSCHOOL BOCHOLTZ

Medio mei kregen de kinderen van Basisschool Bocholtz namens de gemeente Simpelveld les over zwerfafval en recycling.
De allerkleinsten verrasten we met een theatershow. Op speelse wijze kregen zij een boodschap over de plastic soep. Groep 6/7 kreeg een workshop over grondstoffen schaarste en het nut van recyclen. Ze haalden elektronische apparatuur uit elkaar en leerden over de waardevolle grondstoffen in bijvoorbeeld mobiele telefoons. Uit de evaluatie bleek dat de kinderen de les erg leuk vonden en het droeg bij aan bewustwording over het weggooien van spullen.
Kinderen van groep 7 gingen rond hun school zwerfafval rapen in het kader van de gastles ‘from trash to treasure’. In deze gastles leerden kinderen over het belang van recycling en hielden ze hun eigen onderzoek in de wijk, door zwerfafval te rapen. Ze leerden vervolgens over de herbruikbaarheid van dit zwerfafval en dat dit natuurlijk niet op straat hoort. Kinderen die meedoen, verbazen zich steeds weer over hoeveel zwerfafval er eigenlijk op straat ligt en hoeveel ze in een half uur kunnen rapen.
Dit scholenproject maakt onderdeel uit van het plan ‘Aanpak Zwerfafval’ van de gemeente. De lessen worden in opdracht van gemeente Simpelveld verzorgd door de ervaren gastdocenten van Facet Advies.
Geïnspireerd om ook iets aan zwerfafval te doen? Bij de gemeente kun je afvalknijpers, afvalringen, handschoenen en vuilniszakken krijgen om zwerfafval op te ruimen. Als je gebruik wilt maken van deze materialen, maak dan een afspraak om je aan te melden via 045 544 83 83. De materialen krijg je in bruikleen en mag je zolang gebruiken als je wilt.

Geef een reactie