Slootjesdagactiviteiten voor (klein)kinderen en (groot)ouders.

Het is weer zo ver! Tijd om je loep en verrekijker te pakken en je schepnet uit de schuur te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in, op en rondom het water leven? Ga samen met ons op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een schepnetje verschillende soorten waterdiertjes en kom meer te weten over hun leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water komt! Wil jij lekker buiten met ons op pad om te ontdekken welke diertjes er in het water leven. Doe dan mee aan de Slootjesdag op zaterdag 11 juni 2022!

Ben je tussen de 6- en 12 jaar, dan kun je op zaterdag 11 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de Anstelerbeek, Dentgenbacherbeek en de oude roeivijver naast Kasteel Erenstein. Er kan zomaar een bloedzuiger, een schrijvertje, waterschorpioen of een salamander in je schepnetje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen van IVN Kerkrade en IVN Heerlen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden.

We zijn tussen 12:00- en 16:00 uur aanwezig. (1) infostand bij houten brug tussen kasteelgracht en de Anstelerbeek, (2) langs de Anstelerbeek, (3) en bij de oude roeivijver. Bij de infostand wordt een routekaart uitgedeeld waar de drie locaties te vinden zijn.

Wij zorgen voor wat lekkers bij de infostand. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met IVN Kerkrade ivn.kerkrade@gmail.com en IVN Heerlen ivnheerlen@gmail.com .

 Foto IVN Kerkrade

 

                                                                                                                                                                     

Geef een reactie