14e editie Kunstexpositie KIV Inside-Outside

 

 

 

Wilt u de drukte van de stad ontwijken? Vanaf zaterdag 18 juni 2022 opent Kunst in Valkenburg (KiV) voor de 14e keer haar deuren. Zowel van inside als outside kunt u weer genieten van de mooiste kunst die in de prachtige ruimtes van de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk en de kloostergang en op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach tentoongesteld wordt.

De 5-sterren locatie alleen al is een bezoek waard! Zeldzame relikwieën, achttiende-eeuwse fresco’s en de reconstructie van het gezicht van St. Gerlach zijn er te bewonderen. Een uniek decor voor de vele beelden en schilderijen te bewonderen bij te kunstexpositie KIV Inside. Het schitterende landgoed van Château St. Gerlach is het decor van KIV Outside, een beeldenexpositie van veel verschillende (inter-)nationale kunstenaars. Tijdens KIV Outside 2022 zal bijzondere aandacht uitgaan naar een uniek monumentaal groot kunstwerk van de bekende kunstenaar Ronald Westerhuis, een stalen bol van maar liefst 6 meter in doorsnee en de 2,2 meter hoge “Le Chat Penseur” van Yenne Hernandez Caprio (Foto 3)

Kunstaanbieders

KIV Inside-Outside wordt georganiseerd door 2 totaal verschillende kunstaanbieders.

  • Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Atelier Lieverse, Jeroen Jacobs, zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van o. a. Jos van Vreeswijk, Sjaak Smetsers, Ronald  Westerhuis, Eric Goede, Ingrid Paulussen, Henny Laumen, Frans van Straaten,  Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Lyman Whitaker (USA) te bezichtigen.
  • Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Mia America, Paul Beckers,  Harry Schroen, Antoinette Cremers-Habets, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Pallieter Huschemakers, Chris Gadiot, Pieter Defesch, Wil van der Laan, lei Hannen, Jo Ramakers, Dyon Scheijen, Gene Eggen, Aad de Haas, Yenny Hernandez Carpio, Sjer Jacobs, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.

Kunst in Valkenburg Inside
Locatie: Schatkamers St. Gerlachuskerk en Kloostergang Château St. Gerlach
Entree: €7.50

Openingstijden:  Op onderstaande data is KiV inside te bezoeken tussen 10.00u en 17.00u. Buiten deze openingstijden bezoeken? Dat kan! Neem dan contact op met de organisatie.

Zat 18 – Zon 19 juni (Let op: deze 2 dagen vindt op Landgoed Gerlach Interclassics 2022 plaats, ingang KIV Inside alleen via Norbertinessenhof mogelijk)
Vrij 24 – Zat 25 – Zon 26 juni

Vrij 1 – Zat 2 – Zon 3 juli

 

Kunst in Valkenburg Outside

Locatie: Landgoed Château St. Gerlach
Entree: vrij toegankelijk

Openingstijden: doorlopend geopend tot en met maart 2023

 

Goed om te weten

Adres: Norbertinessenhof 1, Houthem/Valkenburg a/d Geul)

Parkeren is gratis op openbare parkeerplaats (Let op: 18/19 juni beperkte parkeerplaatsen beschikbaar)

Dichtstbijzijnde treinstation: Houthem-Sint Gerlach (1,1 km, 11min lopen)

Kaartjes zijn te koop bij de entree van KIV Inside

 

Meer kunst zien?

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Foto Kunst in Valkenburg Outside

Geef een reactie