IVN-EXCURSIE ZONDAG 12 JUNI 2022 SINT-PIETERSBERG EN ENCI-GROEVE.

 

IVN-Kerkrade nodigt u van harte uit voor deze excursie. Ook niet IVN-leden zijn heel erg welkom. Verzamelen voor carpool uiterlijk 9:00 uur parkeerplaats NS Station Kerkrade. Wie zelf rechtstreeks wil gaan dient uiterlijk om 9:45 uur aanwezig te zijn op de (gratis) parkeerplaats bij de grotten van het voormalig NAVO Hoofdkwartier in de Cannerberg (navigatie Von Dopflaan Maastricht).

Via het Jezuitenpad steken wij de Jeker over in de richting van de Sint Pietersberg. In het begin wacht ons een redelijk pittige klim en als wij op hoogte zijn aangekomen omronden wij de Sint Pietersberg met de wijzers van de klok. Aanvankelijk prachtig bosgebied met majestueuze bomen. Vanaf een uitkijkpunt hebben wij zicht in de Oehoevallei. Met een goede verrekijker kunnen wij misschien met wat geluk de Oehoe zien op zijn nest in de steile mergelwand. Bij een uitkijkplatform dalen wij via een lange trap af in de ENCI-groeve. De groeve is waterrijk en waarschijnlijk zullen kwakende kikkers onze trommelvliezen in beroering brengen. Via “Chalet D’n Oberservant” (horeca met terras) verlaten wij de groeve in de richting van het Poppelmondedal. Wellicht dat wij bij Chalet D’n Oberservant op het terras een pauze inlassen, onder het genot van een drankje en een stukje vlaai. In het Poppelmondedal domineert de Duivelsgrot in het landschap. Via het Jezuïetenpad lopen wij terug naar het uitgangspunt van de excursie. Aangezien het in juni zeer warm kan zijn, vooral in de groeve, adviseren wij met klem om voldoende drinken mee te nemen, minimaal 1 liter per persoon.

Uw gidsen ter plekke zijn Theo Wegh en Herman Langen. De excursie is ca 10 km lang. Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers vragen wij u om zich aan te melden via: ivn.kerkrade@gmail.com of 045-5457112.

Foto Olaf Op den Kamp/IVN Kerkrade

 

Geef een reactie