WDZ GRIJPT LAATSTE STROHALM NAAR NACOMPETITIE

Voor beide teams stond in deze wedstrijd veel op het spel. Een overwinning zou een plek in de nacompetitie kunnen betekenen. Een gelijkspel zou geen van beide dienen. De thuisploeg startte aanvallend, terwijl de ploeg uit Klimmen-Ransdaal beduidend meer behoudend speelden. Er kwamen kleine kansen, maar echt dreigend werd het niet voor de goal van de Hellas doelman Tom Koekelkoren. Een tiental minuten voor de rust kwam de voorsprong van de gasten eigenlijk een beetje uit de lucht vallend. Rob Dormans kogelde het leer vanaf zestien meter onhoudbaar voor keeper Bas de Vreede in de bovenhoek. De mannen van de Bocholtzerheide bleken echter geenszins aangeslagen door deze onverwachte treffer. Nog geen drie minuten later soleerde Jop Bleijlevens door de defensie van Hellas en schoot de bal hard in de lange hoek.

Na rust bleef WDZ de toon aangeven in een bijzonder aantrekkelijk duel voor de meer dan 200 toeschouwers langs de lijn. Tegen het uur kwam de beloning. Koen Brands snelde over de rechter flank richting de achterlijn van de tegenstander. Zijn perfect op maat gesneden voorzet bereikte Marc Schröder, die zich geen seconde bedacht en de bal tegen de touwen joeg.

De mannen van trainer Zafarin zochten nu meer de aanval en WDZ plooide iets terug, zonder echter al te grote kansen weg te geven. En de kansen die er kwamen voor de bezoekers werden vakkundig onschadelijk gemaakt. De kleine voorsprong werd tot het laatste fluitsignaal vastgehouden en dat betekende een plek in de nacompetitie.

Nacompetitie: Brevendia – WDZ

De wedstrijd wordt waarschijnlijk zondag 12 juni in Stamproy gespeeld met aanvangstijd 14.30 uur. Nadere informatie volgt.

Door Huub Schepers en Foto’s: René Flekken.

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie