V.V. Schaesberg – Rood wit62:  was enkele weken geleden de gedroomde seizoen afsluiter. Aangezien het er op dat moment nog naar uitzag dat Schaesberg en Rood Wit tot aan het einde zouden spelen om het kampioenschap met een wellicht een apotheose op 6 juni.

Helaas lukte dit niet. Schaesberg verslikte zich in Festilent waardoor de titel naar Helmond ging. Schaesberg wilde en moest winnen om zodoende via de ranglijst een gunstige uitgangspositie te verkrijgen voor de nacompetitie. Maar het begin was slordig. Een te korte terugspeelbal, en het tegen een tegenstander aan schieten van de keepster zorgde ervoor dat we na 1 minuut al tegen een achterstand aankeken. 0-1.

Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar. Maar de gasten vonden steeds de ruimte om achter de verdediging van Schaesberg te komen. Danni en Jess moesten centraal alle zeilen bij zetten om schade te voorkomen.

Maar Schaesberg drong Rood Wit62 gedurende de eerste helft steeds verder naar achteren.  En dat resulteerde in een prima 1-1.  Niet veel later nam de thuisploeg een voorsprong. Maran werd gevloerd binnen de 16 m. penalty. Maran schoot zelf raak 2-1.

Toch was Rood Wit weer snel op gelijke hoogte. Slordig balverlies op het middenveld leverde de 2-2 op.

Meteen na rust was Schaesberg er opnieuw niet bij. Eerste vrije trap. Speelster liep weg en scoorde in de korte hoek. 2-3. Maar TEAM Schaesberg rechte de rug. Lois maakte de 3-3 via een prima schot en Maran ronde een prima actie samen met Melanie af waardoor de achterstand was omgebogen in een 4-3 voorsprong. Schaesberg bouwde voorsprong nog uit naar 5-3 en kreeg zelfs ruime kansen op meer.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Rood Wit alsnog de aansluiting te maken maar de tijd was op. Hierdoor kwam er een einde aan een mooie en doelpunt rijke wedstrijd.

Zondag start de nacompetitie op weg naar de 1e klasse.  De eerste van hopelijk drie finales. We gaan het zien. Schaesberg speelt om 12.00 uur thuis tegen RKHVV vr1 uit Huissen.