Abdissenbosch verslaat Vijlen in gevecht om plek 2 en bereikt nacompetitie.

Onder grote publieke belangstelling vond om 14.30 de aftrap plaats op sportpark “De Lelie” van het belangrijke duel tussen de nummer 2 in deze klasse , Vijlen,  en diens belager SV. Abdissenbosch. Voorafgaand aan de wedstrijd  werd door het team afscheid genomen van masseuse Kirsten Caenen, die sinds 2015 het team (en ook andere spelers die hier behoefte aan hadden)  van haar vakkundige ondersteuning voorzag. (Kirsten ook vanuit de “redactie”  bedankt voor je ondersteuning , ook bij het schrijven van wedstrijdverslagen en het aanleveren van leuke kiekjes)

Winst voor de thuisclub was absoluut noodzakelijk wilde men een ticket bemachtigen voor de nacompetitie. Voor Vijlen was de druk iets minder aangezien zij als periodekampioen reeds verzekerd waren van een plek in de nacompetitie.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette het team van Kenneth Wetzels meteen veel druk, resulterend in 2 goede kansen, onder andere na een prachtige pass van Kay Hintjens. In de 10e  minuut werd het spel beloond. Nadat de keeper van Vijlen in 1e instantie een schot van Noah nog kon verwerken, leidde attent anticiperen op de situatie door Mike Hanssen tot de gewenste 1-0 voorsprong.

Nadien kwam Vijlen iets meer in het spel, resulterend in een dot van een kans  in de 22e minuut. Alert reageren van keeper Bram Vervuurt voorkwam echter de gelijkmaker. In de 25e minuut lag de gelijkmaker toch in de touwen na een mooi genomen vrije trap van Vijlen. Hierdoor kon men weer opnieuw beginnen met het jagen op een voorsprong.

Ondanks de grote belangen leek men niet onder de indruk van de gelijkmaker. Al snel zorgde Noah van Horssen voor de 2-1 na een mooie actie, waarbij de keeper van Vijlen op slimme wijze werd gepasseerd. Hierna bleef men druk zetten en Vijlen kwam hierdoor niet aan opbouwend voetbal toe. Goed druk zetten van Dylan Luit en Mike Hanssen leidde in de 37e minuut tot de 3-1 . Weer was Noah diegene die hiervoor zorgde.

In de 40 e minuut scoorde Vijlen bijna uit het niets de  aansluitingstreffer, doch de paal voorkwam dit.

Na rust zette de thuisploeg nog eenmaal aan om de wedstrijd snel te beslissen. In de 50e minuut gooide Dylan de wedstrijd bijna op slot, echter verdediging en keeper voorkwamen het 4e doelpunt. De rebound eindigde niet in doel doch op de paal.

Daarna werd de wedstrijd gezapig en slordiger . Vijlen had het gevoel dat er niets te halen viel en de thuisclub was tevreden met de bereikte voorsprong. Een kwartier voor einde leek het nog spannend te worden nadat Vijlen de 3-2 scoorde, echter door de grensrechter was een duidelijke buitenspel situatie geconstateerd. Daarna berustte beide teams in de stand en eindigde de wedstrijd in 3-1. Enige smet op de wedstrijd was een gele kaart voor Noah in de laatste minuut, waardoor deze de eerste ontmoeting in de nacompetitie zal moeten missen.

Op moment van schrijven is nog niet duidelijk wie de tegenstander wordt , echter komende zondag zullen we eerst op bezoek gaan, waarna de week erop de apotheose zal plaats vinden in sportpark “de Lelie” en bekend zal zijn of het de mannen van het 1e team gelukt is promotie naar de 4e klasse te realiseren.