In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond heeft Sp. Jekerdal met 2-1 gewonnen van FC Landgraaf. Met dit resultaat zal de ploeg uit Maastricht met het nodige zelfvertrouwen de nacompetitie ingaan.

De eerste helft was van zomeravond kwaliteit en het was dat de gasten het vizier niet op scherp hadden staan. De meest uitgelezene mogelijkheden werden domweg verkwanselt maar toch wisten de gasten voor de pauze te scoren. Luca Beerpoot maakte dankbaar gebruik van een foutieve terugspeelbal van Job Reumkens en gaf keeper Jaimy Engelmann het nakijken 0-1.

Na de thee kwam FC Landgraaf iets beter voor de dag en via een mooi opgezette aanval kwam Raúl Erkens in kansrijke positie vrij voor de doelman en scoorde beheerst de 1-1.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel maar geklungel in de laatste minuut was funest voor de mannen van FC Landgraaf en Daan Bastiaans was er als de kippen bij om de 1-2- te scoren.

Tijdens deze wedstrijd maakten 2 spelers hun debuut voor FC Landgraaf en wel Sem Dubois en Ceylan Klaas, beiden zijn speler op de JO-17.

FC Landgraaf wenst Sportclub Jekerdal veel succes in de nacompetitie.

Na afloop nam het bestuur afscheid van een aantal spelers die de club gaan verlaten en hun geluk  elders gaan zoeken. Jasper Braad zal Heksenberg/NEC gaan versterken, Boy Raaijmakers gaat naar Bekkerveld en Job Reumkens gaat de kleuren van Rios’31 verdedigen. Brian Schachtschneider gaat naar Groene Ster maar was niet aanwezig.

Na alle plichtplegingen heeft men nog gezellig een tijdlang in de kantine vertoeft en werd café Edy Dierks ook nog met een bezoek vereert.

Tekst en foto’s: Jos Steinen