Verbondenheid centraal in coalitieakkoord Maastricht

Maastricht, stad van verbondenheid. Dat is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026 dat de partijen Seniorenpartij Maastricht, D66, CDA, PvdA, PVM, VVD en Volt vandaag presenteerden. Verbondenheid staat centraal in het akkoord, op diverse terreinen: verbondenheid in de stad, tussen de inwoners van Maastricht, verbondenheid met de stad, die en thuis is voor al haar inwoners en verbondenheid van de stad met haar partners en de Euregio.

Het akkoord kent twaalf thema’s, te weten veerkrachtige wijken, gebiedsontwikkeling, veiligheid en leefbaarheid, wonen, klimaat en energie, participatie, economie en arbeidsmarkt, cultuur, sport en bewegen, Maastricht en de (Eu)regio, onderwijs en jeugd en bestuur, organisatie en financiën. Frans Bastiaens, lijsttrekker Seniorenpartij Maastricht namens de formerende partijen: “Binnen deze thema’s zijn ambities en concrete acties geformuleerd om onze stad verder te brengen. De opgave is groot, maar we zijn er samen van overtuigd dat we met dit akkoord mooie stappen kunnen zetten.”

Elke partij levert een fulltime wethouder. Zij worden volgende week dinsdag geïnstalleerd, een dag eerder is een raadsdebat over het akkoord. De (beoogd) wethouders en hun portefeuilles zijn als volgt:

  • Frans Bastiaens (Seniorenpartij): ruimtelijke ontwikkeling, cultuur en cultureel erfgoed, veerkracht in de wijken, ouderenbeleid. Stadsdeelwethouder Maastricht Noord-West
  • Johan Pas (D66): wonen, onderwijs, welstand, studentenstad. Stadsdeelwethouder Maastricht Zuid-West
  • Niels Peeters (CDA): economie en arbeidsmarkt, hoogwater, natuur en landschap, dierenwelzijn, sport, vergunnen. Stadsdeelwethouder Maastricht Oost
  • Manon Fokke (PvdA): financiën, bedrijfsvoering, burgerparticipatie, lobby. Stadsdeelwethouder Maastricht West
  • Alex Meij (PVM): sociale zaken en armoedebeleid, jeugdzorg en GGD, vastgoed en grondbeleid, personeel en organisatie. Stadsdeelwethouder Maastricht Noord.
  • John Aarts (VVD): Hospitality en evenementen, mobiliteit, duurzaamheid, stadsbeheer. Stadsdeelwethouder Maastricht Centrum
  • Anita Bastiaans (Volt): WMO, welzijn, duurzaam sociaal domein, Europa en de Euregio. Stadsdeelwethouder Maastricht Zuid.

Een samenvatting van het coalitieakkoord en het volledige akkoord kunt u hier vinden.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie