Hoofdmenu

Twee weekenden lang was het complex van FC Kerkrade-West het toneel van een waar volksfeest

Twee weekenden lang was het complex van FC Kerkrade-West het toneel van een waar volksfeest: het traditionele jeugdtoernooi. Talloze vrijwilligers renden van hot naar her: voor de voetballende kids én omdat FCKW iets bij hen losmaakt dat een goed gevoel geeft.

Wanneer je je tijdens het toernooi als clubman even terugtrok en keek naar wat zich om je heen afspeelde, dan zag je dingen gebeuren die verbroederden, vertederden misschien ook wel. Iedereen hielp elkaar, proostte samen; allemaal voor die club die in hun hart gesloten zit: FCKW.

Dat gaf een gevoel van trots. Bij mij, maar iedereen die ook maar een klein steentje heeft bijgedragen aan deze ware happening mag dat ook op zichzelf zijn. Ik noem bewust geen man en paard, want dan zou ik simpelweg iemand te kort doen. En dat zou niet terecht zijn.

Als fusievereniging van twee kleine, absolute volksclubs, Heilust en FC Gracht, heeft FC Kerkrade-West maar weer eens laten zien wat het DNA is: het familiegevoel. Waar jeugdspelers een kans krijgen, maar ook kwalitatief sterke spelers van buitenaf voor nop komen ballen.

Puur en alleen omdat je ergens thuis voelen iedereen gewoon graag heeft. Dát is de kracht van FCKW. En dat heeft het jeugdtoernooi maar weer eens bewezen. Hulde voor alle mensen die daarvan, in hun vrije tijd, deel van hebben uitgemaakt.

Bjorn Thimister/FC Kerkrade West  en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno