Hoofdmenu

FC HOENSBROEK 2 ZET EERSTE STAP RICHTING HANDHAVING IN DE 1E RESERVE KLASSE

FC Hoensbroek 2 is prima begonnen aan de nacompetitie om degradatie te voorkomen uit de 1e reserve klasse. In Vinkel werd de plaatselijke EVVC 2 verdiend met 1-2 verslagen.

Om 8.30 uur vertrok het goedgemutste gezelschap uit Hoensbroek per bus richting het Brabantse Vinkel. Ruim 1,5 uur later was de aankomst op het knusse sportpark De Zwaan van EVVC.

Klokslag 11.30 uur was het scheidsrechter Linders, die het beginsignaal van de wedstrijd gaf. Vanaf het begin was het meteen duidelijk welke spelprincipes beide ploegen wilden hanteren. Zo hanteerde de thuisploeg veelvuldig de lange bal en probeerde zij het via standaardsituaties om hun lengte in het team als wapen in te zetten. Hoensbroek moest het meer van het voetbalvermogen hebben. Maar beide concepten leverden vooralsnog amper kansen op. Zo leek de wedstrijd richting de pauze in een brilstand te eindigen. Maar vlak voor de thee was er toch de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Uit een standaardsituatie was het een EVVC-speler, die listig binnenkopte.

Hoensbroek leek niet van slag en ging in de 2e helft onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. En binnen 10 minuten was de gelijkmaker een feit, toen Bor Frazer attent binnen tikte, 1-1. De gastenploeg wilde nu meer en voerde het tempo verder op. Ruim een kwartier later werd Hoensbroek hiervoor beloond. Het was “Benjamin” Koen Pezy, die desorganisatie in de EVVC defensie listig afstrafte, 1-2. Nu het sein voor de mannen uit Vinkel om nog meer va-banque te gaan spelen. Met lange ballen richting hun fysiek sterke spelers werd nu geprobeerd om de Hoensbroek-muur te slechten. Maar ondanks enkele hachelijke situaties gaf de Hoensbroek-defensie geen krimp en werd een verdiende overwinning uit het vuur gesleept.

Komende donderdag en zondag wacht het vervolg op deze spannende nacompetitie. In een tweeluik, dient Hoensbroek dan af te rekenen met 2e klasser Volkel.  Hoensbroek start donderdag wederom met een verre uitwedstrijd in Volkel om 20.30 uur. Zondag volgt dan de return in Hoensbroek(waarschijnlijk om 12.30 uur). De winnaar van dit tweeluik mag zich komend seizoen 1e klasser noemen.

Tekst door Ercan Erbas/Voetbal Technische Zaken en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno