MVV Maastricht heeft een oude bekende van de club aangetrokken als assistent-trainer: Mark Luijpers. De 51-jarige in Cadier en Keer woonachtige Luijpers tekende vandaag bij MVV een contract voor een jaar plus een optie voor een tweede seizoen.

Luijpers speelde met MVV één jaar in de eredivisie en kwam later nog eens terug in De Geusselt om twee seizoenen voor de Sterrendragers in de eerste divisie uit te komen. De lange verdediger kwam in totaal voor slechts twee clubs uit. Buiten MVV was dat jarenlang ook voor Roda JC.

In totaal kwam Luijpers 94 keer voor de Maastrichtenaren in actie. In 2007 sloot hij zijn actieve voetbalcarrière af, en ook dat gebeurde in Maastricht.

Luijpers ging na zijn actieve voetballoopbaan aan de slag als assistent-trainer bij Roda JC. Daarna verhuisde hij naar India waar hij in 2014 korte tijd werkte bij Delhi Dynamos FC. Begin 2016 begon hij als assistent-trainer bij VVV Venlo. Daar bleef hij tot de zomer van 2021. Om economische redenen moest hij – na degradatie VVV –  vertrekken.

Het afgelopen seizoen was Luijpers – op verzoek van coach Bob Peeters – enkele maanden assistent-trainer bij Top Oss.

“Met Mark Luijpers halen we niet alleen veel ervaring naar De Geusselt maar opnieuw iemand uit eigen streek die ook nog eens de club heel goed kent”, zegt technisch manager Ronny van Geneugden.

Bij MVV zal Mark Luijpers de rechterhand worden van Maurice Verberne, de nieuwe hoofdtrainer van de club die afgelopen week werd vastgelegd.

Mark Luijpers is enthousiast over zijn aanstelling: “Als jongen uit de streek ken ik de club natuurlijk heel goed. Als klein jungske ging ik met mijn vader altijd naar De Geusselt. Met open mond stond ik dan te kijken naar spelers als Cees Schapendonk, Willy van Bommel, Bert van der Poppe en Bert van Marwijk. En hoe mooi is het dan om na enkele jaren als voetballer in De Geusselt actief te zijn geweest nu terug te mogen en kunnen keren als assistent-trainer.”

Bijna had Luijpers deze zomer Zuid-Limburg verruilt voor het buitenland. “Ik had een mooie aanbieding liggen. Toen kwam MVV. De keus was snel gemaakt.” Luijpers vindt het vooral boeiend om tactisch bezig te zijn. “Samen met de speler zijn spel middels videobeelden analyseren, ze wijzen op hun fouten en vooral kansen. Hoe mooi is dit allemaal om met jonge gasten aan de slag te gaan, om mijn ervaring op ze over te brengen.” Mark zal overigens niet alleen met

MVV1 bezig zijn. “Dat klopt”, zegt hij. Ik zal ook op zaterdag in De Geusselt te vinden zijn als de jeugdteams spelen. Onze talenten bekijken, begeleiden en beter maken.”

Foto: Publiciteitsvisie/MVV Maastricht

Geef een reactie