Hoofdmenu

RKHBS vrouwen 1 naar finale nacompetitie

Na het spannende maar teleurstellende slot van de competitie waarin een 0-1 verlies tegen de latere kampioen Amstenrade betekende dat de eerste plek uit handen werd gegeven, stond trainer Ramon Pulcini voor de opgave zijn team weer op te laden voor de nacompetitie. Hier moesten de dames thuis aantreden tegen het vrouwenteam van Vorstenbossche Boys uit het dorp nabij Uden. Zoals zovele ploegen in dit eerste volledige seizoen na Corona, heeft RKHBS te maken met vele blessures. Hierdoor was Loes Butink bereid gevonden nog een keer de schoenen aan te trekken, en zij vormde in plaats van de geblesseerde Lena Overdijk, samen met Loes Plantaz het centrale verdedigingsduo.

In de eerste helft had RKHBS een duidelijk veldoverwicht maar tot echte kansen kwam de ploeg niet, met name omdat de gasten de buitenspelval goed hanteerden. Pas na een half uur spelen een eerste mogelijkheid nadat Mandy Soomers gelanceerd werd aan de rechterzijde. Haar harde lage schot belandde in het zijnet. Even later leek het toch raak nadat Daniescha Hengst een corner aan de 2de paal legde en Loes Plantaz binnen leek te koppen. De goede keepster van de gasten kreeg echter een hand achter de bal waarna de verdediging kon opruimen. Even voor rust maakte Meggie Munster een mooie actie aan de linkerzijde, en legde breed op de meegekomen Mandy Soomers. Het harde schot van buiten de 16 meter laag in de korte hoek was de keepster te machtig: 1-0.

Na de thee kroop RKHBS door het oog van de naald. Onnodig balverlies in de verdediging bracht een speelster van de gasten in stelling, maar keepster Laura Gerards was op haar post. De daaropvolgende corner kon aan de 1ste paal niet goed worden weggewerkt, en werd weer voor het doel gekopt waarbij het maar een haar scheelde of de bal werd binnengetikt. Na een kwartier spelen was het weer de beurt aan RKHBS.

 Daniescha Hengst, die samen met Sanne Wingen het sterke centrale middenveld vormde, veroverde de bal en speelde onmiddellijk diep op Nancy Kisters. Nancy kwam vrij voor de goalie van de gasten en tikte de bal beheerst binnen: 2-0. De sterk spelende buitenspeelster Meggie Munster, gesteund in de rug door Marijke Kuis en Nikki Lemmens, was in deze fase een ware plaag voor de verdediging van de gasten. Na een solo van Meggie over de achterlijn legde ze de bal mooi terug op Mandy Soomers die haar 2de van de middag maakte door van dichtbij hard raak te schieten: 3-0 en de wedstrijd leek beslist.

Na de drinkpauze ging de ploeg uit Vorstenbosch echter alles of niets spelen en kwamen de vrouwen van de Heerlerbaan nog danig in de problemen. Eerst werd een fraaie aanval door het centrum even fraai afgerond met een schot in de kruising: 3-1. Even later, na een fout in de verdediging, leek zich eenzelfde scenario te voltrekken, maar nu landde het schot snoeihard op de lat. Waar RKHBS verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien na een fraaie aanval via de ingevallen Floor de Meijer, Meggie Munster en Mandy Soomers, was het vlak voor tijd aan de andere kant wel weer raak.

 

Na een corner vergat de defensie de bal op te ruimen, waarna de spits van de gasten plotseling kon opduiken voor Laura Gerards en raak prikte: 3-2. Aangezien dit het laatste wapenfeit was in deze uiteindelijk nog onnodig spannende pot, kon er een feestje gevierd worden met het bereiken van de finale volgende week zondag thuis tegen EVVC, een club uit het Brabantse dorp Vinkel, vlakbij Rosmalen.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno