Hoofdmenu

Schaesberg vrouwen overtuigend door naar volgende ronde.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Tekst Andries Bemelmans

De vrouwen van Schaesberg hebben een overtuigende 6-1 overwinning behaald tegen RKHVV in de nacompetitie. In de eerste tien minuten leek het een lastige wedstrijd te worden. RKHVV liet in de beginfase goed van zich spreken en was een aantal keren dreigend rond het doel van Schaesberg. Echter toen Lois in de elfde minuut een vrije trap hard het doel in kogelde en de 1-0 maakte leek meteen het verzet gebroken.

Schaesberg combineerde nu makkelijk en de een na de andere goede aanval volgde. De bal liep en RKHVV kon er alleen maar achteraan rennen en hopen op fouten van de thuisploeg. Nog voor rust liep Schaesberg via Melanie en Maran uit naar een 4-0 ruststand. Wat een prachtige eerste helft.

RKHVV deed in de rust enkele omzettingen maar nog voordat deze effect konden hebben schoot Lois de 5-0 al binnen en daarmee was de wedstrijd ook meteen gespeeld. Uiteindelijk scoorde Schaesberg nog een keer. 6-0.  Een ietwat rare struikelpartij in de eigen zestien meter leverde RKHHV nog een penalty op.

Deze ging er feilloos in 6-1. Door deze prachtige overwinning speelt Schaesberg aanstaande zondag om 12.00 uur wederom thuis (sportcomplex FC Landgraaf, ivm Pinkpop)  tegen VDZ vr2.

Lukt het de vrouwen om wederom de finale van de nacompetitie te halen.???