Hoofdmenu

De Limburgse klimmers zijn niet te stoppen

De aftrap van het ‘Lead’ seizoen heeft zich afgelopen weekend plaats gevonden te IVY Climbing in Sittard. Bij de discipline lead klimmen de deelnemers aan een hoge wand met touw met het doel om zo ver mogelijk in de route te komen. Want voor elke greep vallen punten te behalen. Elke nationale competitie bestaat uit vier kwalificatiewedstrijden, en met genoeg punten kun je via deze weg een plek op het NK bemachtigen.

De eerste wedstrijd van het seizoen startte goed voor de talentvolle Limburgse klimmers. Van de vier kwalificatie-routes die dag werden er veel getopt waardoor 3 van de 4 Limburgse talenten een plek in de finale behaalden. Ook in de finale was Limburg erg sterk.

Nigel Armino uit Sittard bemachtigde de eerste plek en ging naar huis met de gouden medaille.

Amber Schiffeleers uit Sittard wist er bij de vrouwen vandoor te gaan met de gouden medaille na een mooie prestatie in de finale.

Ook haar zusje Bente Schiffeleers, die eerder dit jaar al Nederlands kampioen ‘boulder’ werd, wist een finale plek te bemachtigen en is uiteindelijk geëindigd op de 6e plaats. Manon Boereboom uit Valkenburg wist net geen finale plek te bemachtigen, en werd 10e. Dit belooft nog wat voor de rest van het seizoen! De volgende kwalificatiewedstrijd zal plaatsvinden op 11 september te Mountain Network Leeuwarden.

Foto’s Limburg Climbing