Promotiewedstrijd 1e klasse HC Nova D1 HTC Son D1

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Eindelijk was het zo ver… De dag waar we al twee weken naar uitkeken en aan het begin van het seizoen zo op gehoopt hadden, ons promotiefeestje! Nadat we twee weken geleden de promotie veilig stelden in Boxmeer (met na afloop een top feestje!), zijn we zelf hard aan de slag gegaan om er tijdens onze laatste thuiswedstrijd ook een onvergetelijke dag van te maken. Fakkels, spandoeken, DJ’s, shirtjes en natuurlijk champagne kwamen voorbij.

Je zult bijna vergeten dat we ook nog een wedstrijd moesten hockeyen. We mochten namelijk voor de laatste keer met z’n allen aantreden tegen Son dames 1. Hier hadden we, na onze uitwedstrijd daar, nog wel een appeltje mee te schillen…

Aan mij de eer om het laatste wedstrijdverslag te schrijven van dit geweldige seizoen. We begonnen de dag goed met een heerlijk uitgebreid ontbijtje van Andy (onze trouwe scheidsrechter) en met het opblazen van een heeeele hoop ballonnen. Iedereen had er ontzettend veel zin in en zat vol energie. Onder toezicht van onze families, vrienden en clubgenoten, rende we (door de rookmachines) het veld op. Onze aanvoerder, Malou, sprak ons voor de laatste keer toe, waarna het fluitsignaal klonk.

We hadden op voorhand afgesproken meteen druk te zetten op de verdediging en hier hielden we ons aan. Het gehele eerste kwart hadden wij de overhand en viel het doelpunt telkens nét niet. In het tweede kwart werd onze inzet beloond en belandde de bal, na een mooie voorzet van Yanou, in het doel. 1-0! Ondanks wat protest van Son, wisten we dit vast te houden en liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Via links kwam de bal bij Kaja in de cirkel terecht die hem zo het doel in tipte. 2-0!

In de rust kregen we te horen dat we goed speelden en dat we eigenlijk met die 2-0 nog niet tevreden waren. Lieneke gaf hier gehoor aan en kwam na een mooie bal vrij in de cirkel, waarna ze hem met een hoge backhand het net in sloeg. 3-0! Lien was op dreef en wist ook de 4-0 nog te scoren.

In het laatste kwart besloten we Malou, die haar laatste minuten ging maken, nog even midmid te zetten om nog even voor de laatste keer te vlammen ! Twee minuten voor tijd floot Andy af en kreeg Malou haar publiekswissel met veel applaus.

We gaan dit toppertje missen in het veld en wensen haar ontzettend veel plezier en geluk in Amsterdam! Met een mooie eindstand van 4-0 mocht het feestje beginnen. Ben (onze voorzitter) gaf een toespraak en meisjes C5 werd uitgeroepen tot winnaar in onze spandoeken actie. Ook de andere teams hadden geweldige spandoeken gemaakt die zeker nog van pas komen als we gaan hockeyen in de 1e klasse.

We willen alle toeschouwers bedanken die ons aangemoedigd hebben en we hopen jullie zeker in september weer langs de lijn te zien als we gaan shinen in de 1e klasse! We sloten die zondag af met een geweldig feestje (bedankt DJ’s!!!) waar we het nog lang over zullen hebben. Tot snel lieve fans!!!

Laura van den Berg/HC Nova Dames 1

Geef een reactie