Hoogste drie jeugdelftallen van Rood Groen LVC’01 kampioen

 

In de maanden mei en juni worden traditioneel de prijzen verdeelt van het voetbalseizoen. Zo ook in het door Corona geteisterde seizoen 2021-2022. Ondanks een gedwongen voetbalpauze in de wintermaanden konden uiteindelijk alle jeugd- en seniorenwedstrijden uitgespeelt worden. De drie hoogste jeugdelftallen onderscheidde zich in positieve zin door allemaal de hoogste positie van hun klasse op te eisen.

Het JO17-1 deed dit als samengesteld SJO Heuvellandteam in de tweede klasse en liet gerenommeerde teams als Sittard en De Leeuw achter zich. Het team JO17-2 werd kampioen in de vierde klasse en daar moest oa Sporting Heerlen en SJO Krijtland hun meerdere herkennen. Het vlaggenschip van de jeugdafdeling, de JO19, werd kampioen van de derde klasse en liet teams als Bekkerveld en Meerssen achter zich.

Voor alle teams geldt dat het een unieke prestatie betreft die historisch nog nooit voorgekomen is in de historie van de fusievereniging. Jeugdbestuurder Pascal Schmets is trots op de behaalde resultaten en ziet dit als een bevestiging dat het jeugdvoetbal in het Heuvelland op de juiste weg is. De besturen van de samengestelde teams (Vijlen, Partij, Mechelen) zien het als een verdere stimulans voor de samenwerking en hopen dat dit slechts een startsein is voor verdere successen.

Voor het jeugdkader van Rood Groen LVC’01 en jeugdcoördinator Bjorn Nicolaije in het bijzonder, is het een onverwachts snelle beloning voor de investering in de kwaliteit van de jeugdtrainers, die afgelopen seizoen allemaal een trainingscursus kregen aangeboden. Ondanks de successen voor de jeugdelftallen blijft het spelplezier echter de grootste doelstelling van de vereniging. Plezier voor het balletje is tenslotte de basis en dan volgen de resultaten klaarblijkelijk vanzelf.

Vandaag 17 juni volgt er nog een huldiging van de jeugdelftallen door Erika Jaegers-Bulles (wethouder Sport) van de gemeente Vaals. Deze start om 20.30 uur in de kantine van het sportcomplex van Rood Groen LVC’01 te Lemiers. Supporters, familie en vrienden zijn dan uiteraard welkom om de sporters te feliciteren.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie