De vestiging van C&A Kerkrade blijft langer open. “Eigenaar en verhuurder CPK Retail, C&A en gemeente Kerkrade zijn er samen in geslaagd om C&A tot november 2024 in Kerkrade te behouden”, aldus wethouder Alexander Geers (Centrummanagement). C&A Kerkrade blijft in tegenstelling tot eerdere signalen ook na 1 november 2022 open, en dat is goed nieuws voor Kerkrade”, concludeert directeur Hessel Meijer van Wyckerveste.

C&A Kerkrade
Vanuit het C&A-concern werd onlangs besloten tot sluiting van verschillende C&A-filialen in Nederland, met als reden ”rode cijfers”. C&A Kerkrade rendeert echter goed, en dat was voor gemeente Kerkrade aanleiding om direct met de C&A-directie in gesprek te gaan. De uitkomst van deze krachtinspanning is het behoud van C&A Kerkrade tot en met november 2024. Gisteren is het personeel van de Kerkraadse C&A-vestiging geïnformeerd.

Beeldbepalende trekker
C&A vervult in Kerkrade een Euregionale trekkersfunctie en is beeldbepalend voor de invulling van het centrum. Geers geeft aan dat een formule als C&A een positieve impact heeft op het functioneren van het centrum als geheel en dat ook de andere zaken hiervan profijt hebben. “De gemeente zal zich dan ook inspannen om de plek van C&A structureel ingevuld te blijven houden”, aldus Geers.

Gezellig stadscentrum

C&A Kerkrade is gevestigd aan de Niersprinkstraat 5. De landelijke keten vormt samen met het winkelaanbod van lokale ondernemers, HuB Kerkrade met cultuuraanbod en de horeca een gezellig en compact stadscentrum.

Verdere uitbreiding
Binnenkort wordt het centrum direct achter het raadhuis verdere uitgebreid met het sport- en beweegcomplex Vie, vanuit de invalshoeken gezondheid en vitaliteit. Op 5 september 2022 nemen de verenigingen het zwembad en de sporthal in gebruik.

Foto Beleef Kerkrade

Geef een reactie