Bijbelwinkel Ezra in Hoensbroek wordt op 22 juni 20 jaar. En dat is aanleiding voor een feestweek met verschillende ingrediënten, waaronder een kindermiddag met Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek, beide auteur en illustrator van kinderboeken.

In de week van 21 tot en met 25 juni wordt elke bezoeker aan deze winkel ontvangen met iets lekkers bij de koffie om te delen in de feestvreugde. Daarbij is er op vrijdag een workshop Bible Journaling, een creatieve manier om met de Bijbel en Bijbelteksten om te gaan.

Uitdaging. Brigitte Frölich is sinds de start van Bijbelwinkel Ezra betrokken geweest bij deze stichting, eerst als vrijwilliger en vanaf 2004 als beheerder.

Zij vertelt: ‘Het was destijds een spannende stap om mijn baan als logopediste op te geven, ons huis te verkopen en te beginnen aan een uitdaging met een onzekere toekomst. Daarbij moest ik nog veel leren over het boekenvak en het leiden van een winkel, maar mijn man en ik ervaarden het als een roeping en het is een goede keuze geweest.”

Brigitte en haar team vrijwilligers verwelkomen en helpen klanten in deze bijzondere winkel, waar niet alleen Bijbels aangeboden worden, maar ook romans, kinderboeken, wenskaarten en cadeauartikelen met een christelijke boodschap. Maar er is vooral ook ruimte voor ontmoeting, een luisterend oor of een bemoedigend woord. In deze tijd van onrust in de wereld gaan mensen nog steeds op zoek naar het antwoord op de vraag: Is er meer?

“We hebben tijdens de lockdowns vooral die ontmoeting enorm gemist. En daarom is het nu extra bijzonder om ons jubileum te mogen vieren met iedereen die ons kent of wil leren kennen.”

Dankbaar. De jubileumweek – met het toepasselijk thema ‘Gewoon Bijzonder!” – zal op zaterdagavond afgesloten worden met een samenkomst vol dankbaarheid samen met vrienden, donateurs en contacten uit diverse kerken en christelijke gemeenten in Parkstad en omstreken.

“Want er is reden tot dankbaarheid”, aldus Brigitte. “De afgelopen 20 jaar waren er tijden van vreugde en tijden van moeite. Soms vroegen we ons zelfs af of we de winkeldeur nog wel open konden houden. Maar ik kan wel zeggen dat we sterk ‘uit de strijd’ zijn gekomen en vol goede moed en nieuwe ideeën verder gaan. Deze unieke winkel aan de Kouvenderstraat is immers niet meer weg te denken uit deze regio!”

Foto Bijbelwinkel Ezra in Hoensbroek

Geef een reactie