Eerste elftal van FC Kerkrade West promoveert naar derde klasse!

Het eerste elftal van FCKW is zondagmiddag na verlenging in de beslissingswedstrijd tegen derdeklasser De Braak uit Helmond gepromoveerd naar de derde klasse: 3-1. De Helmondenaren hadden in het eerste bedrijf het meeste de bal, maar FCKW kreeg dotten van kansen. Na 45 spelen stond het echter nog 0-0.

De geel-blauwen kregen een kleine twintig minuten na de thee een strafschop. Bjorn Jonkers faalde niet vanaf elf meter: 1-0. De Brabanders kwamen echter na een mooi aanval langszij: 1-1.

Dat betekende automatisch verlenging. Wederom kreeg FCKW een penalty, nadat er meerdere grote kansen niet verzilverd waren. Weer was het Jonkers die vanaf de stip scoorde: 2-1.

Goalgetter Jonkers, topscorer dit seizoen, maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de derde treffer van de dag voor de mannen van Ray Eygelshoven aan te tekenen.

Daarna was het, na het laatste fluitsignaal, groot feest op het veld van VV Boekoel. De promotie was een feit. Een hele knappe prestatie.