Hoofdmenu

Hap & Trap Kersenroute in en rondom Klimmen

Kersenpluk ga je mee happen, trappen, plukken en proeven op zondag 26 juni? Spring op de fiets en trap door het Land van Kalk en smul van verse kersen, geniet van lunch en lekkernijen en ontdek leuke stekjes. De fietsroute is +/- 20 km en ontvang je bij de startlocatie!

Hap Trap Kersenroute op de fiets, je maakt 4 smakelijke stops bij:
1)    START tussen 11.30 – 13.00 uur bij Grandcafé Klumme, Klimmenderstraat 8.
Kies uit een lekkere lunch inclusief 1 consumptie. Je hebt de keuze uit rustiek brood met een huisgemaakt gehaktbal, krokante kip, rocket krocket of oesterzwamkroketten. Kids kunnen smikkelen van poffertjes met fristi of appelsap erbij.

TIP: Parkeer je fiets achterom bij het terras van Grandcafé Klumme.

2)    Loop (of fiets) door naar de familie Schaepkens aan de Klimmenderstraat 106 om zelf de lekkerste verse kersen te plukken en proeven tijdens de Kersenplukdag (met streekmarkt) in de fruitgaard.

LET OP: Op vertoon van je Hap Trap ticket aan de entree, kun je gratis naar binnen lopen. De Kersenplukdag duurt tot 15.00 uur dus zorg dat je op tijd aanwezig bent!

3)    De Ijsput, Retersbekerweg 53a, hier ga je smullen van een heerlijk ambachtelijk yoghurt amarene
(kersen) ijs met een toefje slagroom in een zelfgebakken hoorntje.

4)    B & B in het Land van Kalk, Kaardenbekerweg 25 in Craubeek. In deze prachtige B&B trakteren Ben en Miriam je op een zoete verrassing, natuurlijk met kersen!

Hier krijg je toch meteen goede zin en lekkere trek van? KOOP JE TICKETS HIER!
Volwassenen: 25 euro
Kids t/m 12 jaar: 15 euro

Goed om te weten
De fietsroute is +/- 15 kilometer in en rondom Klimmen, je kan de route eventueel wandelen maar de route is in de basis uitgestippeld voor de fiets en zo blijft er ook genoeg tijd over om lekker te genieten van alle smakelijke stops. De route ontvang bij de startlocatie; Grandcafé Klumme.

Wil je liever rechtstreeks naar de Kersenplukdag bij de familie Schaepkens? Dat kan ook, check alle info over de Kersenplukdag hier!