Verbolgenheid heerst bij ouderen en zij die gebruik maken van openbaar vervoer in wijken Heksenberg-Versiliënbosch

Van komende maandag 27 juni tot en met dinsdag 19 juli gaat BESIX Infra Nederland in opdracht van de Gemeente Heerlen groot asfaltonderhoud doorvoeren aan de Heerenweg in de wijk Heksenberg en Versiliënbosch zijnde de belangrijke doorgangsweg visa versa van Heerlen naar Brunssum. De reden van deze onderhoudsbeurt is het gegeven dat het asfalt van de Heerenweg in slechte staat verkeert en dientengevolge (terecht) vervangen moet worden. De werkzaamheden zullen in twee fasen uitgevoerd worden. Dit is via een bewonersbrief aan de bewoners bekend gemaakt.

Fase 1 omvat de Heerenweg vanaf de Zwanenstraat t/m/ de Schaapskooiweg (huisnummers 77 /t/m/ 221). Het gedeelte vanaf de Zwanenstraat naar kruispunt Heerenweg-Roebroekweg-Heideveldweg en verder is al enkele jaren geleden vernieuwd, vandaar de start vanaf de Zwanenstraat. De bewoners aan de westzijde van dit deel van de Heerenweg moeten hun auto’s parkeren in de omliggende straten. De parkeerplaats Hertstraat blijft bereikbaar De bewoners oostzijde mogen gebruik maken van de parallelweg via aangegeven routes.

Fase 2 omhelst de Heerenweg vanaf de Schaapskooiweg t/m/ de Miobar huisnummer 221 t/m 245 (hoek Heerenweg-Uterweg). Ook voor fase 2 moeten de bewoners westzijde parkeren in de omliggende straten en de oostzijde ook van de parallelweg. Overigens zijn tijdens fase 1 en 2 een aantal dagen waarop het niet mogelijk is om door het werkvak te rijden i.v.m. het frezen en asfalteren. Ook niet parkeren op de parallelweg.

Nu terug naar de point van dit artikel. In de wijken Heksenberg/Versiliënbosch is de nodige verbolgenheid ontstaan met betrekking tot het wegvallen van het openbaar vervoer, c.q. de bushalte kerk Heksenberg en bushalte Kamperheideweg. Overtuigd zijnde van de noodzakelijke werkzaamheden heerst niettemin, vooral in de wijk Heksenberg, de nodige verbolgenheid en onbegrip voor de ontstane situatie. Vooral ouderen en iedereen die gebruik moeten maken van openbaar vervoer, zo vernemen we van vele bewoners, begrijpen niet dat de bushalte kerk Heksenberg aan twee zijde niet gebruikt kan worden. Niet iedereen en zeker de ouderen zijn in het bezit van een auto of ander vervoer. Zij vragen zich dan ook af hoe zij dan naar Heerlen heen en terug moeten komen. Zelfs niet naar de halte Saffierstraat en de tijdelijke halte Unolaan/Kampstraat-Brederostraat. Voor lijn 4 (halte Kamperheideweg) zijn dit de tijdelijke haltes Unolaan/Kampstraat en Kampstraat.

Waarom, zo stellen vooral ouderen van Heksenberg de vraag, waarom nu niet de halte kerk Heksenberg dienstbaar te laten zijn en de lijndiensten via het kruispunt de Roebroekweg op te laten rijden via of Pappersjans of Jongmansweg naar de halte Unolaan/Kampstraat. Vooral de ouderen herinneren zich nog dat in vroegere jaren de voormalige LTM-bussen, middels lijn 7, wel via de Roebroekweg naar Geleen reden (destijds is nog actie gevoerd om deze lijn behouden te krijgen, maar helaas niet lukte). De stellingname hierover: met wat noodzakelijke vervoersaanpassingen was dit nu toch (tijdelijk) ook mogelijk zijn geweest, zodat de ouderen niet helemaal naar de halte Saffierstraat en Unolaan/Kampstraat moeten gaan om daar pas busvervoer naar Heerlen visa versa te krijgen.

Foto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie