Hoofdmenu

Tweedaagse excursie 8 en 9 september.

Workshop Faience in Thermenmuseum Heerlen

De workshop faience wordt gehouden in het Thermenmuseum in Heerlen met optioneel een eventuele  overnachting in Villa Eikhold.

Faience is een keramische techniek waarbij verschillende stoffen en de kleuren volgens een bepaald recept worden samengevoegd. De techniek komt oorspronkelijk uit Egypte en is verder toegepast in de Romeinse tijd. Je kunt het materiaal met de hand vormen maar ook een mal gebruiken en dit verder door werken. Tijdens het droogproces zet de kleur zich af op de buitenkant en in de oven vormt zich de glazige buitenlaag.

Donderdag 8 september breng je een bezoek aan het Thermenmuseum en je gaat hier even terug naar de tijd van de Romeinen. De volgende dag, vrijdag 9 september maak je in de eeuwenoude faience techniek zelf een beeldje of sieraad van keramiek. Thema’s waar je aan kunt denken zijn onderwaterdieren en de speciale Romeinse kralen. Na het drogen en stoken van je werkstuk verkrijg je het prachtige als ‘Egyptisch blauw’ bekende resultaat .

Er is tijd om ook het mooie Limburgse landschap of de cultuur van de stad Heerlen te bekijken.

De workshop wordt gegeven door Hetty Looman en is samen met Chris Sonnemans uit verschillende studies ontwikkeld. Alle gegevens van het proces en het recept krijg je mee.

Meld je tijdig aan, maximaal 10 deelnemers

Kosten en programma

Donderdag 8 september 14.00 uur

Entree Thermenmuseum € 10,95

Entree museum met museumjaarkaart gratis

énVrijdag 9 september 10.00 uur-12.30 uur

Workshop inclusief materialen/stookkosten € 37,50

Exclusief evt. reis- en verblijfskosten, deelnemen met overnachting is ook mogelijk

Aanmelden kan via Hetty Looman: mail@hettylooman.nl  en voor meer informatie bel: 06-1299 3836(Volgend nieuwsbericht) »