Eldee Packaging viert 70-jarig jubileum

Op de Foto Wethouder Alexander Geers feliciteert directeur Ton Middelhoven

 

Het Kerkraadse verpakkingsbedrijf Eldee Packaging bestaat maar liefst 70 jaar!  Ter gelegenheid van dit heuglijke feit bracht wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) een feestelijk werkbezoek aan het hoofdkantoor aan het Euregiopark.  

 Innovatie staat voorop. Eldee Packaging werd in 1952 opgericht als Eldee Papier en maakt een breed scala aan producten voor o.a. horeca, bakkerijen, slagers en groothandel. Vrijwel elke Kerkradenaar zal zeker een product van Eldee Packaging gebruikt hebben: “We zijn trots op het feit dat we mogen leveren aan tal van prominente ondernemers in onze regio, waaronder Roda JC Kerkrade en GaiaZOO. Bijzonder is vooral de enorme omslag die wij als verpakkingsbedrijf razendsnel hebben gemaakt. Met het ontwikkelen van duurzame alternatieven voor plastic verpakkingen lopen we voorop. Zo maken we uit vezelresten van de suikerrietplant speciale bagasse-verpakkingen, die al na een paar weken compleet tot compost vergaan! Verder recyclen we o.a. resthout uit de houtbewerkingsindustrie, tarwestro en PET-flessen. Dankzij deze innovaties zien we de toekomst van ons bedrijf met vertrouwen tegemoet”, aldus directeur Ton Middelhoven. Bij Eldee Packaging werken momenteel 13 mensen.

 Boegbeeld lokaal ondernemerschap. Wethouder Alexander Geers memoreert bij dit jubileum het belang van de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf: “Juist hier is er enorm veel creativiteit om snel met nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen te komen. Zo kan er bijvoorbeeld razendsnel gereageerd worden op veranderende wetgeving om de verpakkingsindustrie duurzamer te maken. Natuurlijk zijn we daar als lokale overheid erg blij mee”, aldus wethouder Geers.

Foto Beleef Kerkrade

Geef een reactie