FC Hoensbroek 2 heeft zich dankzij een zwaarbevochten 0-0 gelijkspel  tegen Volkel 2 weten te handhaven in de 1e reserve klasse. Daarmee bleek het doelpunt van Jason Schaepkens in Volkel(0-1) uiteindelijk goud waard.

Met deze 0-1 uitoverwinning in het achterhoofd begon FC Hoensbroek afwachtend aan zijn  thuiswedstrijd. Zonder weinig problemen was de beginfase voor de thuisploeg. Maar halverwege de 1e helft waren het toch de gasten, mede gesteund door een flinke supportersschare, die langzaam maar zeker het spel naar zich toetrokken. Zo moest Hoensbroek-doelman Milan Rikkert enkele keren attent keren op gevaarlijk ogende inzetten van Volkel. Aan de andere kant was het Hoensbroek dat in de omschakeling verzuimde om Volkel pijn te doen, door veelvuldig slordig balverlies te leiden.

In de 2e helft waren het de gasten, die de druk verder opvoerden. Maar met het nodige kunst en vliegwerk en een prima Hoensbroek-defensie bleef FC Hoensbroek op de been en verzekerde zich zo voor nog minimaal 1 seizoen in de 1e reserve klasse.