31-03-2021: Voetbal: MVV Maastricht: Maastricht Keuken Kampioen Divisie seizoen 2020-2021

Oud-MVV’er en voormalig bondscoach Bert van Marwijk heeft duidelijk aangegeven: voor mij geen club of landenteam meer om als trainer aan de slag te gaan. Wel wil hij zijn opgedane ervaring delen met de trainers van MVV Maastricht. De deze week met een Rinus Michels Oevre-prijs gelauwerde Meerssenaar gaat ze begeleiden en zal een leercoach zijn voor de  trainers van MVV 1 – O21 – O18 – 016. “Ik hoop iets van mijn 40-jarige ervaring op ze over te brengen”, zegt Van Marwijk bescheiden die met Feyenoord in 2002 de Europa Cup won en op een teen na in 2010 wereldkampioen werd met het Nederlands Elftal.

“In het verleden is bij MVV veel te weinig aandacht aan de eigen jeugd geschonken. Gelukkig is dit nu anders, getuige ook het onlangs gepresenteerde Visie-document van MVV. We willen met MVV een herkenbare speelstijl ontwikkelen, net zoals bij Ajax en AZ. Om dit te verwezenlijken hebben we goede trainers in de jeugd nodig. Natuurlijk mogen trainers nog altijd hun eigen accenten leggen, echter moeten ze zich wel aan de herkenbare lijnen van de club gaan houden. Maar ik kan nu al concluderen dat we op de goede weg zijn om jonge talenten op een professionele wijze door te laten groeien om, als ze er klaar voor zijn, in MVV1 te belanden.”

“In andere voetbalsteden zie je dat clubs flinke stappen kunnen maken. Kijk eens naar Helmond Sport dat het spelersbudget komend seizoen van 650.000 euro naar 1.8 miljoen euro weet te brengen. Top Oss groeit door van de laagste begroting in de Keuken Kampioen Divisie naar 1.2 miljoen euro. Het spelersbudget van MVV daarentegen  is 750.000 Euro . Maastricht is een prachtige stad met een evenzo mooie voetbalclub. Deze club hoort gewoon op het hoogste niveau thuis. Maar daar is geld voor nodig. ”

Foto: PubliciteitVisie.nl / Frank Kerbusch

Geef een reactie