Hoofdmenu

Amerikaanse aandeelhouder bij MVV

MVV Maastricht in zee met World Soccer Holdings De Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings (WSH) stapt in bij MVV Maastricht. In totaal zal de investeerder 24 van de 100 aandelen overnemen. De overige aandelen blijven in bezit van Stichting MVV terwijl het Gouden aandeel in het bezit van de Vereniging MVV blijft. WSH heeft de optie tot koop vastgelegd op nog eens 24 aandelen. Het bedrag wat gemoeid is met de aandelentransactie is 735.000 euro.

De nieuwe aandeelhoudersstructuur is beoordeeld en goedgekeurd door de Stichting MVV, de Vereniging MVV, RVC en de directie. WSH zal met één persoon zitting nemen in de Raad van Commissarissen.

Nieuwe Amerikaanse aandeelhouders

Met deze nieuwe aandeelhouder, die geleid wordt door de Amerikaan Scott Dyer en de Nederlander Bob Heere, verbetert het toekomstperspectief van MVV Maastricht. De club krijgt de kans om de voetbalorganisatie verder te professionaliseren.

“Vanaf het begin hebben wij een goed gevoel gehad bij onze gesprekken met Erik Noor en Marcel Jöris. Wij geloven in de MVV-visie en hebben veel bewondering voor hoe zij de club door deze moeilijke tijd hebben heen geloodst. Dit is een unieke deal omdat WSH een ondersteunende rol heeft, niet een leidende. Wij willen helpen en we staan te popelen om aan de slag te gaan”, aldus Scott Dyer en Bob Heere.

De nieuwe aandeelhouder heeft zich voor de periode 2022-2026 gecommitteerd aan de club MVV voornamelijk op basis van de visie van MVV: “Magie van Maastricht”. “Het was belangrijk dat bij het afsluiten van de deal de visie was vastgelegd”, zegt Algemeen Directeur Erik Noor die tevreden is over deze deal.

Amerikaanse expertise en netwerk

MVV Maastricht heeft bewust gekozen om met de Amerikaanse aandeelhouder World Soccer Holdings in zee te gaan omdat deze partij niet alleen geld maar ook veel know-how in de ruimste zin van het woord biedt. Men moet dan denken aan kennis en expertise op het gebied van commercie, marketing, PR, sponsorwerving, supporterszaken maar ook ondersteuning op voetbaltechnisch vlak. Zo bestaat de mogelijkheid dat er spelers met Amerika worden uitgewisseld. Bij MVV komen dan spelers voetballen die minimaal op het niveau USLChampionship spelen. De USL is de tweede divisie van het Amerikaanse voetbal, onder de Major League Soccer.

Ontwikkelclub

In de MVV-visie staat ‘ontwikkelen’ centraal. Een visie waarbij de eigen Academy een belangrijke rol speelt. “De jeugd is belangrijk, die moet veel meer aandacht hebben. We investeren veel in de opleiding, dat betaalt zich uiteindelijk terug, als er een transfer plaatsvindt. Door jeugd op te leiden en kansen te bieden in het eerste elftal creëer je waarde op het veld”, aldus Algemeen Directeur Erik Noor. “Je merkt dat MVV enorm leeft onder de bevolking. MVV is en blijft toch een van de pijlers van de stad Maastricht en omgeving.” Stichting MVV is uiteindelijk de partij die de aandelen verkoopt. Voorzitter Marcel Jöris over de deal: “Het geduld van supporters en sponsoren is op de proef gesteld. Het resultaat is een solide partner met wie we de basis kunnen leggen voor de toekomst. De hoogste tijd dat de stad, en onze aanhang de club verder omarmen”.

Gouden aandeel

De Vereniging MVV Maastricht is houder van het zogenaamde gouden aandeel. Voorzitter Gerald Janssen is blij met de komst van deze nieuwe aandeelhouder: “in WSH vinden we een partner die volledige steun geeft aan de nieuwe missie en onze kernwaarden, en waarmee we MVV Maastricht naar een “next level” kunnen gaan brengen.”

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)