Officiële opening Pastor Knubbenplein

Op zondagochtend 26 juni is naast de Sint-Martinuskerk in Spekholzerheide het ‘Pastor Knubbenplein’ officieel geopend.

Het plein is op verzoek van buurtbewoners vernoemd naar pastor Bert Knubben (1939-2020) vanwege zijn grote betekenis voor de mensen in Kerkrade-West. Het plein ligt tegenover het huis waar hij woonde.

Pastor Knubben was maatschappelijk zeer betrokken. Zijn leven stond in dienst van de kerk maar vooral van de medemens. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de geloofsgemeenschap van de parochies in Kerkrade-West en daarbuiten. Daarbij heeft hij een hechte band gecreëerd binnen de geloofsgemeenschap en de leefgemeenschap van Kerkrade-West.

In 2016 ontving hij voor zijn verdiensten de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade.

Wethouder John Roland (Wijkwethouder West) opende samen met de zus van pastor Knubben het plein. Zij deden dat door het onthullen van het straatnaambord. Bij de onthulling waren familieleden van pastor Knubben, pastoor Frank Sweer van de parochie St. Martinus Spekholzerheide en de verenigingen van Kerkrade West aanwezig.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie