Hoofdmenu

De Broederschool is een begrip in Heerlen en viert het 100 jarig bestaan tijdens de feestweek van 3 t/m 9 juli uitbundig.

Burgerschapsonderwijs. De Broederschool laat zien een voorloper te zijn. De feestweek biedt naast betekenisvolle en feestelijke momenten rondom het thema “100 jaar Broederschool- vroeger en nu” aanknopingspunten rondom het vak burgerschap. De banieren “Broederschap op de Molenberg” zijn een uitnodiging voor leerlingen, leerkrachten en buurtbewoners om nieuwsgierig te zijn naar elkaar en een respectvolle dialoog te voeren. De leerlingen ontvangen een Broederboekje en gaan op zoek naar leerlingen waar ze nog nooit mee gesproken hebben om te ontdekken wat leuk aan elkaar is. De school daagt de bewoners uit om in

gesprek te gaan met een onbekende buurtbewoner en aan te geven wat het verrassende element was van dit gesprek. Foto’s hiervan kunnen gestuurd worden naar 100jaar.broederschool@innovo.nl.

Ook in de afgelopen 100 jaar heeft de Broederschool met regelmaat laten zien een voorloper te zijn. Onderstaande fragmenten komen uit het boek  100 jaar Broederschool Molenberg, dat op vrijdag 8 juli wordt gepresenteerd en vanaf 9 juli te verkrijgen is in boekhandel van der Velden, van Dam in Heerlen.

Houd dan onze Facebookpagina in de gaten! Neem een kijkje op onze pagina. Klik op deze link.

Voor meer informatie https://broederschool.nl/100-jaar-broederschool/

 

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »