Hoofdmenu

IVN Kerkrade organiseert natuurwandelingen tijdens het WMC

WANDEL MEE TIJDENS HET WMC

 

 

Tijdens het WMC organiseert IVN Kerkrade traditioneel enkele natuurwandelingen voor de bezoekers en deelnemers van het WMC. Deze vinden ditmaal plaats op woensdag 13 en woensdag 20 juli. Tijdens deze middagwandelingen bezoeken we de Anstelvallei. In het asymmetrische dal van de Anselderbeek ligt het 220 ha grote natuurgebied Anstelvallei. Kenmerkend is de afwisseling in het gebied: de hellingbossen met bronnetjes op de steile oostelijke helling, de in agrarisch gebruik zijnde vlakkere westelijke helling, de diverse plassen waaronder de Cranenweyer (het enige stuwmeer van Nederland) en natuurlijk kasteel Erenstein en enkele historische hoeves.

Het gebied ligt midden in een sterk verstedelijkte omgeving en met name door zijn grootte is het een geliefd wandelgebied voor de inwoners van Kerkrade en omgeving. Binnen de voormalige Oostelijke Mijnstreek geldt het gebied als één van de beekdalgebieden met de meeste planten- en diersoorten. In 2016 ging de Anstelvallei over van de gemeente Kerkrade naar Stichting het Limburgs Landschap.

Tijdens deze wandelingen luisteren we naar de bijzondere geluiden uit de natuur. Wat dacht u van kwakende kikkers, een soloconcert van de Merel of de Vink, het staccato-kekkeren van de Ekster of de zang van de Geelgors waarop Beethoven zijn vijfde symfonie baseerde ? Onze (inter-) nationale gasten zijn hartelijk welkom om aan deze wandeling deel te nemen. Onderweg maken we kennis met de planten en dieren in het bos en bij de vijvers.
Vertrek: 14.00 uur parkeerplaats Erenstein, Brughofweg 25, 6468 PC Kerkrade. Deelname is gratis, een vrije gave voor de vereniging is welkom.
Info en aanmelden: ivn.kerkrade@gmail.com

Foto Olaf Op den Kamp/ IVN Kerkrade

 (Volgend nieuwsbericht) »