Sportpark Marsana in Meerssen lag er zaterdagavond prima bij: zonnetje, lekkere grasmat, een mooie herbouwde kantine – opening 20 augustus – na de brand van twee jaar geleden. 400 toeschouwers die hoopten dat de ploeg van coach Robert Smeets opnieuw voor een stunt zou zorgen. Vorig seizoen slaagde de geel-zwarte brigade erin de Maastrichtenaren op een nederlaag te trakteren. Ditmaal kwam het scorebord niet in beweging: 0-0.

Voor MVV de vierde oefenwedstrijd in drie weken training, voor de hoofdklasser he eerste duel na amper drie trainingseenheden. Hoofdcoach Danny Volkers geniet nog van zijn vakantie, assistent Robert Smeets nam zijn taken over, daarbij geassisteerd door Tiny Ruys.

Veel viel er aan beide kanten niet te genieten, voor de doelen weinig spektakel laat staan treffers. Treffers die MVV wel maakte tegen Berg, Scharn en Heer. Ditmaal had Meerssen defensief de poppetjes goed staan en gaf voor eigen publiek op dat onderdeel zijn visitekaartje al vroeg af.

“We nemen ieder duel serieus,” gaf MVVV-coah Maurice Verberne na afloop aan. “Maar het liep hier anders dan verwacht. Dan komen er dingen aan het licht die je goed moet analyseren en waar we de spelers attent op moeten maken.” Verberne stuurde veelvuldig bij vanaf het coachvak, maar tot andere gedachten bij zijn ploeg leidde dat niet direct, wel tot meer overwicht maar geen treffers.

” Conditioneel zijn we nog in opbouw, we hadden een paar momenten en kansjes, te weinig, dat is zeker.”

Even was het schrikken toen nieuweling Koen Kostons na een te harde charge geblesseerd eraf moest. Op de tribune bekeek een 7-jarig meisje het werk van de Maastrichtse verzorger met aandacht:” Dat is de meneer die de pijn weg doet,”  vertelde ze met een stalen gezicht aan haar vriendinnetje.

Kort daarop kwam Unal na een rush vrij voor MVV-keeper Matthys: die moest gestrekt naar de benedenhoek om een tegendoelpunt te voorkomen.

Na de veldwisseling gooide de coach elf verse krachten erin die wat ‘ brutaler’ aan de slag gingen, zag ook Verberne. “Meer energie stroomde door de ploeg.” Livramento leek kort voor tijd nog te kunnen juichen: in een duel met doelman Mertens kaatste de bal tergend langzaam richting doellijn: in extremis zag een verdediger kans het speeltuig vlak voor de lijn weg te rossen.

In de laatste fase van de voorbereiding ontmoet MVVV nog een aantal Belgische opponenten. Dan moet het Maastrichtse raamwerk klaar zijn voor de competitie- ouverture, uit bij Jong AZ.

Voor Meerssen-verdediger Richard Hanon (28) was de oefensessie prima verlopen. “Eerste helft wat beter van onze kant, paar kansjes. Over het algemeen hebben we het, na pas drie trainingen, goed gedaan.”

Hanon mag zich al een van de routiniers in de Meerssense ploeg noemen. Op hoofdklasse-niveau maakte hij al heel wat pikante duels mee. “Verre uitreizen horen hier bij, voor mij geen probleem. De vaste fans gaan altijd mee. Mooie duels weer in het vooruitzicht.”

Tegen het einde knalde het wel nog buiten de lijnen: diverse knallen met vuurwerk begeleidden de spelers richting het eindsignaal.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie