Hoofdmenu

Pollux komt tien jaar later met nieuwe hertalingen

Nieuwe clubtour Pollux duit Springsteen

Een nieuwe tour en nieuwe Springsteen hertalingen. Frans Pollux kondigt tien jaar na de release van het succesvolle Pollux duit Springsteen-album een clubtour langs zes Limburgse podia aan. Het worden full-on-rock-’n-roll-shows met de hele band voor staand publiek. De kaartverkoop van de tour start aankomende vrijdag om 10:00 uur via www.franspollux.nl.

 

Tien jaar geleden hertaalde Frans Pollux liedjes van Bruce Springsteen in het Venloos dialect. Er kwam een live-plaat met liedjes, aangevuld met verhalen van Leon Verdonschot. De bijbehorende tour bracht Pollux vervolgens naar alle uithoeken van Nederland. Hoogtepunt: een Springsteen-concert door de Pollux-band in een uitverkocht Paradiso. Een aantal van deze Springsteen-hertalingen zijn al die jaren vaste waardes in de setlist van Pollux en zijn band gebleven.

Nu, tien jaar later, doet Pollux nog één keer Springsteen. Een clubtour met de liedjes van toen én nieuwe Springsteenhertalingen. Van Duuster as ik dans (Dancing in the Dark) tot Raegewaeg (Thunder Road). In de aanloop naar de tour zullen een aantal nieuwe, hertaalde liedjes uitgebracht worden.

Frans Pollux: “Waarom we na tien jaar nog één keer Springsteen in het Limburgs gaan doen? Eigenlijk hoor je dan te zeggen dat het publiek daar om bleef vragen. En hoewel dat ook zo is, is de belangrijkste reden dat het gewoon heerlijke muziek is om te spelen. De energie, de emotie, de verlossing die erin verpakt zit – voor mijn band is Pollux duit Springsteen ook na tien jaar nog steeds een feest.”

 

Venlonaar Frans Pollux staat al dik 25 jaar met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 300 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Hij speelde jarenlang iedere feesttent in Limburg plat met z’n band Neet oét Lottum, en startte daarna een succesvolle solo-carrière die een voorlopig hoogtepunt kende met een uitverkochte show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, begin 2020.

Pollux duit Springsteen Clubtour:
Donderdag 24 november, ECI Cultuurfabriek Roermond

Vrijdag 25 november, Muziekgieterij Maastricht

Zaterdag 26 november, Grenswerk Venlo

Zondag 27 november, Nieuwe Nor Heerlen

Woensdag 30 november, Schouwburg Venray

Vrijdag 2 december ‘t Gasthoes Horst

De kaartverkoop start vrijdag 15 juli om 10:00 uur via www.franspollux.nl en de websites van de verschillende podia. Alle shows zijn voor staand publiek.

Pollux duit Springsteen: Emil Szarkowicz, BJ Baartmans, Rob Geboers, Sjoerd Rutten, Alexander Op het Veld en Frans Pollux.

Foto Arny Raedts