Straatkunst met 3D-effect neemt je mee terug én vooruit in de tijd

Heerlen kan nieuwe en bijzondere Street Art schilderingen aan zijn collectie toevoegen. Vandaag schittert de eerste van twee nieuwe floorals met 3D-effect op de vloer van de Bongerd in hartje Heerlen. Ze zijn gemaakt door kunstenaar Super-A in opdracht van de gemeente en in samenwerking met Stichting Street Art. De beide ontwerpen verwijzen naar zowel het verleden als de toekomst van Heerlen. Wethouder centrumontwikkeling, Jordy Clemens: “We werken aan een centrum dat niet alleen groener en mooier wordt, maar ook steeds vrolijker. We gaan voor de glimlach op het gezicht van inwoners en bezoekers. Hoe leuk is het om dat te doen met straatkunst die het verleden, heden en toekomst verbeeldt?” 

De flooral die gereed is, is een kompas dat wijst naar de windrichtingen in de stad waar elementen uit de verschillende tijdperken te vinden zijn: de Romeinse tijd, Landsfort Herle (de Middeleeuwen), de mijnperiode en het heden. De tweede flooral wordt volgende week gemaakt en geeft een sneak preview van de toekomstplannen voor de Promenade en de Bongerd: met water en groen.

Koolpiet. Super-A is de Nederlandse kunstenaar Stefan Thelen en in Heerlen bekend van onder meer één van de eerste murals ‘De Koolpiet’ die hij samen met Collin van der Sluijs heeft gemaakt op de Honigmannstraat. Daarmee verwierven de kunstenaars de landelijke Dutch Street Art Award 2016 in de categorie Wonderwall.

Stad als Speeltuin. De floorals zijn gemaakt in het kader van het project ‘Stad als Speeltuin’. De schaakvloer met levensgrote schaakstukken op de Promenade en de beelden van de ridders op de Plaarstraat en het Schelmenhofje zijn de eerste uitwerkingen van de Stad als Speeltuin. De komende weken volgen er nog een aantal.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie