Burgemeester Richard de Boer en wethouder Alex Schiffelers op bezoek bij Summersplash

Burgemeester Richard de Boer en wethouder Alex Schiffelers hadden geen betere dag kunnen uitzoeken voor een bezoekje aan JENS (Jong en Sterk). Het plezier spatte ervan af bij de kinderen die vorige week het evenement Summersplash bezochten in jongerenhome Brandenberg. Tijdens het bezoek werden de burgemeester en de wethouder bijgepraat over JENS, het jongerenwerk en de jeugd van Landgraaf.

Tal van activiteiten. Summersplash is één van de activiteiten die JENS organiseert. Maar er zijn er nog veel meer, voor de jonge én de oudere jeugd. Deze zomer staat ook de Zomertour weer op de planning. 6 weken lang plezier bij activiteiten die door onze partners van Landgraaf Verbindt worden georganiseerd. Aanmelden kan via de website van Landgraaf Verbindt.

Present in de wijk. ‘De jongerenwerkers zijn niet alleen in de jongerenhomes te vinden’, zo vertelt jongerenwerker Josiemar. ‘We komen op allerlei plekken in de wijk waar jongeren bij elkaar komen. En dan gaan we langs om een praatje te maken of juist te kijken of er hulpvragen zijn. Op een van de plekken in de wijk die we regelmatig bezoeken raakte ik aan de praat met een jongen die flink in de knoop zat. Samen zijn we gaan kijken naar wat hij eigenlijk wilde. We hebben een aantal moeilijke gesprekken gehad, maar inmiddels werkt hij bij Op de Bies. Samen hebben we echt wel voor een keerpunt in zijn leven gezorgd.’

Behalve in de wijken komen de jongerenwerkers ook op scholen. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Met als doel dat jongeren weten waar en bij wie ze moeten zijn met vragen en ideeën. En natuurlijk om hen te betrekken bij leuke activiteiten met andere jongeren. Kinderen en jongeren zijn ook altijd welkom om mee te denken over wat anders of beter kan.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Sinds de start is het team jeugd- en jongerenwerkers flink uitgebreid van één naar vijf medewerkers. Maar zonder vrijwilligers gaat het niet. Het aantal vrijwilligers is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daar zitten ook mensen bij die de straat goed kennen en die ook samen met de jongerenwerkers de rondes in de wijk doen. Ook vrijwilliger worden bij het jeugd- en jongerenwerk of JENS-maatje worden? Neem dan contact op met Evelien Baur, 06-13996173 of ebaur@jenshelpt.nl.

Foto JENS

 

Geef een reactie