Nederlands Mijnmuseum krijgt nieuwe voorzitter

Dinsdag 19 juli 2022, Heerlen – Het Nederlands Mijnmuseum gaat, na de recente opening van het nieuwe museum, een nieuwe fase in met enkele wisselingen binnen de organisatie. Voorzitter van de Raad van Toezicht Eke Zijlstra draagt per 1 september zijn functie over aan Kelly Regterschot, directeur Wijkontwikkeling en Vastgoedbeheer bij Woonpunt. De functie van secretaris Jan de Wit is overgenomen door Leen Roels en de functie van directeur/bestuurder komt per 1 oktober vacant.

Het Nederlands Mijnmuseum is volop in beweging. Op 1 mei 2022 opende de nieuwe museumlocatie in de Dr. Poelsstraat in Heerlen voor publiek. Voor twee leden van de Raad van Toezicht, Eke Zijlstra en Jan de Wit, en de directeur/bestuurder, Bram de Groot, vormde deze behaalde mijlpaal het moment om afscheid te nemen. Voor de beide functies in de Raad van Toezicht zijn inmiddels opvolgers gevonden. Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht De huidige voorzitter Eke Zijlstra legt per 1 september zijn functie neer, na een periode van drie jaar. Zijlstra heeft het bestuur en later de Raad van Toezicht geleid tijdens de ambitieuze ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren hebben voltrokken, waarin professionalisering het sleutelwoord was. In Kelly Regterschot is een nieuwe, betrokken en ervaren voorzitter gevonden. Als voormalig lid van de Tweede Kamer, algemeen directeur van IBA Parkstad, wethouder in de gemeente Landgraaf en bestuursvoorzitter van de Nieuwe Nor en Filmhuis de Spiegel neemt ze naast een berg bestuurlijke ervaring en inhoudelijke kennis ook een waardevol landelijk en lokaal netwerk mee.

Nieuwe secretaris Raad van Toezicht Ook de secretaris van de Raad van Toezicht, Jan de Wit, legt per 1 augustus zijn functie neer. De Wit is vanaf de oprichting van het Nederlands Mijnmuseum in 2005 betrokken geweest en heeft zich sterk ingezet voor de realisatie van een volwaardig mijnmuseum. Voor zijn functie is een geschikte kandidaat gevonden in Leen Roels, werkzaam bij Erfgoedcel Mijn-erfgoed bij C-Mine in Genk. Met haar aanstelling voegt ze de nodige museale kennis toe aan de organisatie. Ook beschikt zij over een grensoverschrijdend netwerk.
Positie directeur vacant per 1 oktober Directeur Bram de Groot, die tijdelijk (parttime) gedetacheerd is vanuit Gemeente Heerlen, gaat per 1 oktober terug naar zijn oorspronkelijke werkgever. Met veel plezier en toewijding loodste hij het museum door de grootste transformatie tot nu toe en beschouwt zijn taak als volbracht. De werving voor een opvolger gaat binnenkort van start.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie