Roda JC Kerkrade heeft in Deventer met 2-0 verloren van eredivisionist Go Ahead Eagles.

De ploeg van Jurgen Streppel creëerde wel enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. In een lege Adelaarshorst begon Roda JC om 14.30 uur aan haar zevende oefenduel van deze campagne. In de openingsfase was Roda JC de ploeg die het eerst gevaarlijk werd. Via Mohammed Mallahi en Bryan Limbombe ontstond er een kans voor de laatst genoemde. Op het laatste moment werd zijn poging nog geblokt. Niet veel later was er een nog grotere kans voor Mallahi. Ditmaal was doelman Jeffrey de Lange de sta-in-de-weg. De Limburgers bleven de bovenliggende partij in de openingsfase en na een afgeslagen hoekschop mocht Benji Bouchouari van afstand aanleggen, maar zijn schot ging over.
Na een kwartier spelen liet de thuisclub zich voor het eerst zien in het strafschopgebied van Roda JC. Martijn Berden probeerde het uit de draai en schoot maar net naast het doel. Niet veel later was een voorzet van Bas Kuipers net te scherp voor Willum Willumson. De thuisclub liet zich steeds meer gelden. Nu mocht Isac Lidberg, vrijstaand, koppen. Gelukkig ging zijn poging ruim naast. De kansen bleven voor de thuisclub, want na iets minder dan een halfuur spelen voorkwam Rody de Boer dat Berden van dichtbij de score kon openen.

Via Limbombe liet Roda JC weten ook nog steeds mee te doen. De vleugelaanvaller maakte zich goed vrij, maar zag zijn schot ternauwernood geblokt worden. Kort voor rust kwam de thuisclub dan toch op voorsprong. Phillipe Rommens schoot, van buiten het strafschopgebied, Keihard raak; 1-0.

Ruim vijf minuten na rust werkte Mallahi zich langs zijn tegenstander en werd neergelegd op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd scherp ingedraaid door Phil Sieben, maar kon niet door een teamgenoot werden binnen gelopen waardoor doelman De Lange simpel kon vangen. In de 57e minuut verdubbelde de thuisclub haar voorsprong. Isac Lidberg schoot, via de voet van De Boer, de 2-0 binnen. In de 65e minuut counterde Roda JC razendsnel en werd het via Limbombe en Dylan Vente nog eens gevaarlijk. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied, kapte zijn tegenstander uit, maar zijn schot werd helaas gekeerd worden door de doelman.

Met nog iets minder dan tien minuten te gaan kreeg de ploeg van Jurgen Streppel nog een prima mogelijkheid om iets tegenover de twee doelpunten van Go Ahead Eagles te zetten. Helaas was de voorzet van Limbombe net niet hard genoeg, waardoor voorkomen kon worden dat de bal bij Vente kwam. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord. Roda JC leidt hierdoor een 2-0 nederlaag op bezoek in Deventer.