Philippe Gilbert neemt afscheid op zijn Cauberg in Valkenburg aan de Geul

Op zaterdag 15 oktober zal de omgeving van de Cauberg in Valkenburg volledig in het teken staan van het afscheidsevenement van profwielrenner Philippe Gilbert.

Op de plaats waar hij 4 maal de Amstel Gold Race won én het orgelpunt van zijn carrière plaatste, winst op het WK wielrennen in 2012, neemt Philippe afscheid van het profleven na een rijkgevulde carrière van 20 jaar, met in totaal 80 profzeges, waaronder 4 monumenten (Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken Luik, 2x Ronde van Lombardije), het WK op de weg, etappes in de 3 grote ronden, Parijs-Tours, Clásica San Sebastián, Waalse Pijl, Brabantse Pijl en 4 maal de Amstel, waardoor hij enkel Jan Raas moet laten voorgaan op de erelijst.

Op zaterdagochtend start de dag met een fietstocht voor het grote publiek georganiseerd op en rond het WK-parcours van 2012: Phil & Fans wordt de ultieme kans om nog eens in het wiel van Philippe te zitten en samen met hem de mythische Cauberg te bedwingen. Rond de middag stelt hij er zijn officieel huldeboek voor met mogelijkheid tot signeren en in de namiddag volgt er het hoogtepunt: een afscheidscriterium met Phil’s ploegmaats van nu en weleer, met o.m. Thor Hushovd en Alessandro Ballan aan de start, waarna Philippe symbolisch zijn fiets aan de haak
zal hangen.

Wie erbij wil zijn voor de fietstocht, kan zich vanaf nu registreren op www.philslastride.com. Het afscheidscriterium in de namiddag (start 15u) is vrij toegankelijk voor het grote publiek en is hét moment om één van België’s succesvolste renners van de afgelopen decennia op een gepaste manier uit te wuiven

Foto organisatie The PEPr Company BV

 

Geef een reactie