ArcheoFestival in Bocholtz op 26, 27 en 28 augustus zijn in volle gang.

Op de foto van links naar rechts: Armand Charlier (Volkstoneel Kerkrade), Wil Theunissen (TOG Bocholtz) en regisseur Roger Lataster.

De voorbereidingen voor het ArcheoFestival in Bocholtz op 26, 27 en 28 augustus zijn in volle gang.

Regisseur Roger Lataster; “We hebben er onze handen vol aan. Midden in de zomervakanties repetities met meer dan 25 acteurs van verschillende toneelverenigingen uit de buurt die in de verschillende scenes de verhalen uitbeelden die verbonden zijn aan deze lokatie”.

Mede-initiatiefnemer Marc Hermans “Veel mensen weten niet welke bijzondere, archeologische vondsten zijn gedaan in Simpelveld en Bocholtz. Heerlen heeft zijn badhuis, maar Simpelveld heeft maar liefst zes Romeinse villa’s en unieke vondsten die in musea in Nederland en Duitsland liggen”.

“Het wordt een uniek festival in de vorm van een wandeling langs spelscènes in de openlucht, al dan niet onder tenten. Een echt buitengewoon festival”, aldus Marc Charlier, die voor de productie verantwoordelijk is. “Samen met gemeente Simpelveld en onze provincie willen we laten zien wat deze gemeente allemaal aan archeologie in huis heeft. Niet via een museumbezoek, maar via het daadwerkelijk laten ondergaan van de theaterscènes; levende archeologie.”

Tickets: www.sempervivetum.com

Foto ArcheoFestivals

 

Geef een reactie