Lever je oude fiets in bij de Franssen Franken container tijdens de Franssen Ronde van Heerlen.

 Franssen-Franken, Werk voor Heerlen en de Bovengrondse Vakschool slaan de handen ineen om het voor ieder kind mogelijk te maken om te kunnen fietsen.

Komende vrijdag vindt hét wielevenement van deze regio plaats en zal de voormalig Raboronde van Heerlen voor het eerst gereden worden onder de naam van de Franssen Franken Ronde van Heerlen; de weersvoorspellingen zijn goed, alle voorbereidingen lopen en het lijkt één groot feest te gaan worden.

Maar ook tijdens feestelijke evenementen als deze kan er, volgens de naamsponsor Franssen-Franken, aandacht zijn voor serieuze zaken en mooie initiatieven. Toen Franssen-Franken de actie van Werk voor Heerlen en de Bovengrondse vakschool voorbij zag komen waarbij ze oude fietsen inzamelen, deze weer opknappen en deze schenken aan kinderen van ouders die geen fiets kunnen betalen, konden ze dan ook niet anders dan een podium bieden aan deze actie tijdens de Franssen Franken Ronde van Heerlen.

Op het Schouwburgplein is dan ook tussen 17.00 en 20.30 een opvallende groene container aanwezig waar iedereen die dat wil zijn of haar ongebruikte en oude fiets kan inleveren. Iedereen die dat doet krijgt hier een kleine en verkoelende attentie voor terug van Franssen-Franken. Dit is ook de container waar de groene verhuurder de speurtochtkaarten en vakantieboekjes aan de kinderen uitdeelt.

 

Geef een reactie