De selectie van KVC Oranje zal komend seizoen onder handen worden genomen door Peter Lutjens. We hebben het niet over een trainer, wel over een verzorger. Zijn naam is Peter Lutjens, van 17 april 1963. Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan bij stadsgenoot RKTSV stelt hij zijn kwaliteiten vanaf komend seizoen ten dienste van oranje-wit.

Peter Lutjens is geboren in Heerlen en in het dagelijks leven ook in die plaats werkzaam, als medewerker bijzondere regeling defensie bij ABP. Zijn voetballoopbaan begon bij Roda JC. Aangeland in de A-jeugd haalde hij net niet het tweede en verkaste hij naar Miranda, respectievelijk FC Gracht. Bij die laatste club bracht hij zijn seniorentijd in het veldvoetbal door, tot zijn 35-ste. Van voetbal krijg je niet gauw genoeg. Peter ook niet. Hij zegt: ,,Ik ben een liefhebber. Ik stapte over naar het zaalvoetbal. Ik speelde nog tien jaar in de zaal voor ZVV Rood-Wit.”

Ruim een decennium geleden verhuisde Peter Lutjens naar Terwinselen. Hij kwam terecht op een steenworp afstand van het veld van RKTSV. Van het een kwam het ander. Peter weer: ,,Mijn zoon voetbalde bij RKTSV en ik werd in 2000 gevraagd als jeugdleider. In die tijd volgde ik een opleiding tot sportmasseur. Ik had een stageplek bij Theo Heijltjes van Weltania en Norbert Keulen, destijds de verzorger van onze voetbaltrots Roda JC. Via hem kwam ik terecht bij RKTSV, nu alweer 10 jaar geleden.”

De periode bij RKTSV gaat hij nu achter zich laten, niet zonder pijn in het hart, zo weten insiders. KVC Oranje is zijn nieuwe club. Peter vertelt over zijn motieven om over te stappen: ,,RKTSV is een prachtige club. Ik heb er heel mooie herinneringen aan. Maar nu kies ik voor een nieuwe uitdaging, op een wat hoger niveau, met betere voetballers. Zelf heb ik ook altijd de drive om hogerop te willen. Bovendien is KVC Oranje een leuke club. De keren dat ik ermee in aanraking ben gekomen zijn gewoon goed bevallen.”Peter_Lutjes_met_selectie_RKTSV.jpg

Dan vragen we Peter naar hetgeen het werk als verzorger voor hem zo leuk maakt. Zijn uitleg: Ik wilde in het voetbal betrokken blijven en ik miste de voetbalhumor en koos voor de 2 jarige opleiding sportmasseur bij de NGS in Geleen. Deze heb ik met veel plezier gevolgd. Hierna heb ik nog een jaartje in Papendal Arnhem gezeten voor de opleiding conditiehersteltraining.

Peter begon, zo hebben we al vermeld, zijn voetballoopbaan bij Roda JC. Die club is altijd in zijn hart blijven zitten. De afgelopen jaren had hij geen seizoenkaart, simpelweg omdat bij RKTSV op vrijdag wordt getraind. Met de degradatie uit de eredivisie had het dus niets te maken. Peter: ,,KVC Oranje traint op dinsdag en donderdag. Nu kan het dus weer en komend seizoen heb ik een vaste plek op de Theo Pickée-tribune.“

Peter Lutjens is een dierenliefhebber. Wie zijn facebookpagina opent, treft een vrolijk ogende Collie, genaamd Gino, aan, niet zonder reden in gezelschap van een voetbal. Tenslotte, ter afsluiting, vragen wij naar Peter’s verwachtingen op sportief vlak bij KVC Oranje voor komend seizoen. Hij ziet het -en dat is een eufemisme- wel zitten, getuige: ,,Het is natuurlijk nog vroeg. Ik heb de ploeg in de nacompetitie, tegen SC Irene en FC Geleen-Zuid, aan het werk gezien. De ploeg herbergt veel kwaliteit. Ik begrijp dat de selectie geheel intact blijft. In dat geval denk ik dat we zeker voor de prijzen kunnen meedoen. Ik zie ons bij de eerste drie eindigen.”

Foto’s Prive Album van Peter Lutjens.

Geef een reactie