MVV heeft de voorlaatste oefenwedstrijd met 3-2 verloren.

MVV heeft de voorlaatste oefenwedstrijd met 3-2 verloren. KRC Genk U23 was vooral in het eerste half uur overrompelend en stond het 3-0 op het scorebord.

Fel, snel, vroeg storen, goed op elkaar ingespeeld waren vooral de kernwoorden van KRC Genk. MVV begon daarentegen te passief waardoor het door alle genoemde factoren na 28 minuten dus al 3-0 op het scorebord stond. Vooral fouten in de eigen defensie, waarin nog altijd Matteo Waem ontbreekt, zorgden voor een comfortabele voorsprong voor de Belgen. MVV begon na een half uur meer grip op de vliegensvlugge tegenstander te krijgen. Het duurde echter tot na de thee voordat MVV iets terug wist te doen. Een hoekschop van Mart Remans werd door Mikell Nuhaj ingekopt.. MVV werd nu feller en overspeelden de Genkenaren enkele malen goed. In de 69e minuut gaf Leroy Labylle een voorzet vanaf links op maat.

De ingevallen Jarne Steuckers torende hoog boven iedereen uit en kopte hard de 3-2 in. MVV ging op zoek naar de gelijkmaker waardoor Genk ook nog twee redelijke goede kansen kreeg. De gelijkmaker leek er dan toch te komen, immers werd Ruben van Bommel opzichtig gevloerd in de Belgische strafschopgebied. De scheidsrechter besloot echter niet op de stip te wijzen. De laatste tien minuten speelde MVV met tien man. Een doorgebroken speler werd door Leroy Labylle aan het shirt omlaag getrokken: rood.

De volgende en tevens laatste oefenwedstrijd vindt zaterdag 30 juli plaats, aanvang 18.30 uur in eigen Geusselt.