30 Handen helpen Nepal 2022 – Dag 8

Mede misschien ook omdat zitten onder het afdak bij het guesthouse niet echt meer tot de mogelijkheden behoort, omdat er bijna geen stoelen meer staan. Daarnaast speelt het feit dat onze groep grotendeels niet meer uit studenten, maar uit werkende mensen bestaat ook mee. Dit is voor de meesten onder ons de enige vakantie, want de meesten van ons gaan hierna nog vijf dagen mee op zomerkamp en zullen daarna meteen weer starten met werken.

Dat betekent dus dat we goed gedoseerd met onze energie proberen om te gaan en handelen vanuit de wijsheid die we, met het vorderen van de jaren, hebben opgedaan. Niet voor niets luidt het spreekwoord: “Een dagje ouder, is een dagje wijzer!” Dus wijs geworden door de jaren heen, is het nachtbraken van het programma verdwenen en proberen we elke dag goed uitgerust aan het werk te gaan.

Gisteravond meldden de eerste twee zich dat hun toiletbezoek erg verhoogd was in frequentie en na een lang nachtje, waar ze niet alleen geplaagd werden door de muggen, maar ook door buikkrampen, besloten zij dan ook om niet mee te gaan naar Thali. Iedereen had daar begrip voor, want de toiletvoorzieningen in Thali zijn niet om over naar huis te schrijven en dan hebben we nog niet gesproken over de weg die we moeten afleggen om daar te komen. Twaalf kilometers, waar we 45 tot 60 minuten over doen, omdat je hier niet harder mag en kunt rijden dan 40 kilometer per uur en daarbij ook nergens de bus uit kunt voor een sanitaire stop als dit moet!

Ineke zwaaide ons vanaf het balkon uit. Zij moet nog één nachtje slapen en dan is ze weer van de partij en ze verheugt zich daar enorm op.

voor meer Lezen klik op deze link.

Geef een reactie