Fortuna eenvoudig langs provinciegenoot VVV-Venlo op fandag

Na twee seizoenen keerde zaterdagmiddag dan eindelijk de Fortuna Fandag terug in traditionele vorm én inclusief oefenwedstrijd. Duizenden supporters brachten een bezoek aan het Fortuna Sittard Stadion om deel te nemen aan de diverse activiteiten, handtekeningen te scoren en nog veel meer. Fortuna Sittard kijkt terug op een geslaagde en succesvolle editie van de Fortuna Fandag, zo ook sportief. In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding werd VVV-Venlo eenvoudig opzij gezet: 6-2.

Tal van supporters kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd tegen de provinciegenoot. Eerder werd bekend dat Dogan Erdogan en Burak Yilmaz waren toegevoegd aan de wedstrijdselectie, nadat een dag eerder het proces rondom hun werkvergunning was afgerond. Het Turkse duo begon meteen in de basis en maakte één helft vol. Iñigo Córdoba maakte eveneens zijn officieuze debuut, terwijl Rodrigo Guth voor het eerst aan de aftrap stond bij de beoogde basiself.

Het duel kwam enigszins moeizaam op gang, mede door de vier nieuwe namen aan de aftrap. Beide ploegen wisten de bal nauwelijks in bezit te houden. Desondanks kwam Fortuna Sittard binnen twintig minuten op voorsprong. George Cox wist Paul Gladon te vinden, die met een bekeken stiftje de bal over de VVV-goalie wipte: 1-0. Het was meteen een van de weinige hoogtepunt in het eerste bedrijf. De minimale voorsprong bleef dan ook op het scorebord staan tot aan rust.

Na de theepauze keerden onder meer Tijjani Noslin en Arianit Ferati terug in het elftal, wat ten goede kwam aan het spelbeeld. Beide invallers zouden uiteindelijk een flinke stempel op de wedstrijd drukken. Noslin was namelijk enkele minuten na de aftrap verantwoordelijk voor het verdubbelen van de marge. De aanvaller, die een goede voorbereiding kent, zag zijn inzet met een boog over de Venlose doelman in het net vallen: 2-0.

Daarna volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Drie minuten later was Guth vanuit een hoekschop verantwoordelijk voor de 3-0. Weer tien minuten later maakte Seuntjens de 4-0 vanaf de strafschopstip. Pas na de vierde treffer lieten de gasten uit Venlo zich voor het Sittardse doel gelden. Sven Braken maakte de eerste eretreffer.

Het slotakkoord was voor Ferati. De middenvelder zette met een afstandsschot de 5-1 op het scorebord. Met deze stand werd het reguliere deel van de wedstrijd afgesloten. In de extra dertig minuten wist de Duitser opnieuw raak te schieten. Met een bekeken schot in de verre hoek maakte hij de laatste Sittardse treffer. Ook in de toegevoegde tijd maakte VVV-Venlo nog een eretreffer: Özcan Yasar maakte de 6-2.