MVV heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen RFC Luik.

Op 8 augustus starten de Sterrendragers voor het ‘echie’, uit tegen Jong AZ.
Hoe MVV er exact voor staat valt lastig te zeggen. Zeker aangezien Maurice Verberne door blessures nauwelijks met zijn vaste elftal kon spelen. Tegen RFC Luik kon dat wel, al was Sven Blummel nog geblesseerd en waren Orhan Dzepar en Matteo Waem nog niet honderd procent fit. De twee sterkhouders startten wel in de basis en zagen in de eerste helft tegen RFC Luik (uitkomend in de eerste Nationale in België) een fris combinerend MVV.

De trainingen van het trio Verberne-Luijpers-Hermans zijn gericht op korte combinaties en dat was duidelijk terug te zien in het spel. Op een schietkans voor Mart Remans na, leverde het snelle combincatiespel echter geen kansen op het eerste half uur. Even voor rust was het wel raak. Ruben van Bommel slalomde op de achterlijn langs zijn tegenstander en bediende Koen Kostons op maat. Met Van Bommel is meteen de meest opvallende speler deze voorbereiding genoemd. Hij is pas 17 jaar maar eiste tegen Luik alle corners en vrije trappen op. Met zijn snelle actie en tweebenigheid kan de jongste Van Bommel een gevaarlijk wapen in de MVV-aanval worden.

Na rust was Van Bommel een stuk minder aanwezig, maar dat gold eigenlijk voor het hele elftal in het rood-wit. De ploeg zakte weg en gaf de wedstrijd op handen. Na een uur resulteerde dat in de Luikse gelijkmaker. Waar MVV voor de thee fris combineerde en de actie naar voren zocht, waren het na rust vooral balletjes terug en breed. Alleen de ingevallen Jarne Steuckers toonde zich een uitzondering bij zijn opnieuw sterke invalbeurt. Die beloonde hij bijna met een assist maar Dailon Livramento stuitte vlak voor tijd op de Luikse doelman. Bleef over als vermeldenswaardig feit het debuut van Jimmy Vijgen. Maar ook hij wist geen verandering meer te brengen in de 1-1 stand.

Daardoor kan MVV terugkijken op een redelijk geslaagde voorbereiding. Maurice Verberne zei na afloop voor de camera van L1 dat hij voor 70-75 procent tevreden was over de voorbereiding. Dat percentage stemt tevreden maar ook Verberne zag dat er nog wel werk aan de winkel was. Zowel qua versterking van de selectie als qua spel. Waar dat toe leidt, kunnen we aanschouwen op 8-8 in Wijdewormer tegen Jong AZ.