30 Handen helpen Nepal 2022 – Dag 10

????????????????????????????????????

Vandaag hielden we de zondag in ere en hadden we een rustdag. Zoals altijd op zondag, begonnen we de dag met een mis. Hier ging het over het feit dat wij als christenen allemaal gezegend zijn.

De zegeningen die wij ontvangen zien of horen we vaak niet en we weten ook niet hoe en waardoor we eigenlijk gezegend worden. Daarom komen we vaak in de verleiding om zelf te gaan zoeken naar zegeningen, oftewel om zelf bezit te gaan vergaren. Dit paste bij het evangelie van vandaag.

Dat waren de zaken waardoor het bezit in de eerste plaats ontstaan was. En juist die dingen zijn ook de zaken waar wij géén invloed op kunnen uitoefenen. Juist daarin moeten we ons klein weten en vragen om hulp. Om te voorkomen dat wij worden zoals ‘de fool’, is het belangrijk om uit te blijven reiken naar anderen en uit te delen van de zegeningen die wij krijgen. Hier zijn geen regels voor en ieder is vrij om te geven wat hij wil geven. Wat wel goed is om te onthouden, is dat we hierbij niet alleen aan materiele rijkdom denken, want dan zouden de armen niet in staat zijn om iets te kunnen geven en dat is niet waar. Iedereen heeft iets te geven, denk maar aan de tijd die je uit kunt delen, je talenten die je in kunt zetten, enz.

Door bijvoorbeeld te zijn met anderen, te bidden met anderen, anderen te inspireren of anderen te bemoedigen, word jij op jouw beurt ook iemand die een zegen kan zijn voor een ander en zullen de kleine zegeningen in het leven niet vanzelfsprekend meer zijn voor jou, maar zichtbaar blijven, omdat je niet op zoek gaat naar meer, meer, meer en niet meer leeft vanuit het denken dat je overal recht op hebt, maar gaat kijken ‘wat kan ik bijdragen,’.

voor meer lezen en  foto’s klik op deze link.

Geef een reactie