30 Handen helpen Nepal 2022 – Dag 16

Gisteravond zijn we met Sameer, Indira en twee Belgen, die uit Belgisch Limburg kwamen, ergens anders gaan eten dan waar we normaal eten. We moesten daarvoor een stukje lopen en stapten zo welgemoed buiten ons oude vertrouwde cirkeltje, dat we normalerwijze alleen maar maken. Deze plek lag in het betere gedeelte van Thamel, tenminste zo leek het. Er waren veel westerse kledingzaken en we gingen een gebouw binnen waar we, na een hele hoop trappen, op de vijfde verdieping belandden.

Daar was een grote eetgelegenheid en bovenop het dakterras namen wij plaats en bestelden daar de lekkerste pizza’s ever. Bij elke pizza kregen we een gratis glas bier geleverd en dat maakte dat onze mannen op deze laatste werkdag geluk hadden, omdat de vrouwen wel pizza bestelden, maar géén bier drinken. Het enige nadeel van deze plek was dat er live muziek was en wij precies onder de box zaten waar de muziek doorheen schalde. Tussen al dat geluidsgeweld door probeerden we zo goed mogelijk een gesprek gaande te houden en dat lukte zover als het kon. Een positieve bijkomstigheid was dat we hier ook de toetjes durfden te nemen en dus werd er door iedereen lekker gesmuld van cheesecake, red velvet cake en brownies met een bolletje ijs. Doordat we wat later waren gegaan dan normaal, het een drukke gelegenheid was en we voor een twee gangenmenu waren gegaan, tikte de tijd verder. Dit met als gevolg dat we, voor ons doen, laat terugliepen en toen zagen we een kant van Kathmandu die we, vreemd genoeg misschien, nog niet eerder hadden gezien. Waarschijnlijk komt dat doordat we alle vijf de keren dat we in Nepal waren altijd vroeg aten en dan terug naar het guesthouse liepen om daar spelletjes te spelen, te lezen, te kletsen, de blog te schrijven of om vroeg naar bed te gaan.

Het werken in Thali en het kabaal in Thamel vroegen altijd hun tol en dus hadden we onze rust in de avonduren hard nodig. Al lopende, en het was pas rond de klok van 22.00 uur, waanden we ons gisteravond ergens anders. We zagen dat er veel volk op weg was en bij navraag hoorden we dat vrijdagavond uitgaansavond is, omdat de zaterdag hier de enige vrije dag is. Het weekend in Nepal bestaat uit één dag, vertelde Sameer, terwijl dat bij ons twee dagen zijn. We zagen gisteravond veel bedelaars en we zagen mensen op de straat liggen, die sliepen tussen het vuil.

Uit alle hoeken blonken opeens neonlichten en overal stonden deuren open, die naar donkere gelegenheden leidden en bovenal klonk uit alle hoeken en gaten live muziek en zagen we veel schaars geklede jongeren, klaar om op stap te gaan. Thamel had in onze ogen ineens een metamorfose ondergaan en leek bijna onherkenbaar en we waren blij toen de houten poort van het guesthouse achter ons dicht ging.

voor meer Lezen en foto’s klik op deze link.

Geef een reactie