30 Handen helpen Nepal 2022 – Dag 18

????????????????????????????????????

Gisteravond werd het nog erg gezellig. We hebben hier een hele leuke ober, die niet alleen van aanpakken weet, maar ook van het oberen een feestje weet te maken. Je kunt je wel voorstellen wat het voor hen moet zijn om steeds voor 21 personen eten en drinken op tafel te krijgen en dat vloeiend te laten verlopen. In Luna leverde dat nogal eens wat problemen op en hebben we ontdekt dat we zelf beter alles op alles konden zetten om het geregeld te krijgen.

Bij deze man is dat niet het geval en daarnaast heeft hij altijd goede zin en maakt hij er iets gezelligs van. Zo ook gisteren; het eten liep gesmeerd, zowel bij de lunch, als bij het avondeten. En dat alleen al is een verademing, want de eetmomenten vergen voor velen veel tijd. We proberen deze op te vullen met het spelen van allerhande spelletjes, maar het is soms toch erg lang wachten. Omdat het deze avond zo snel ging en we vroeg klaar waren, konden we na het eten nog verder met het spelen van spelletjes.

Na het eten haalden we al het personeel naar buiten dat voorhanden was en vroegen hen om met ons mee te spelen. We maakten interculturele duo’s en Eefke was in dit geval de storyteller. In het Engels legde ze het spel uit en onder onze ogen ontpopte de ober zich als tolk en zo probeerden we het spel samen te spelen en dat leverde leuke taferelen op. Het spel, waarvan we vanuit het zomerkamp weten dat het heel lang kan duren, was gelukkig vlug afgelopen en dus werd de stoelendans geïntroduceerd en dat viel bij iedereen in de smaak. De Nederlanders waren beter, maar we moeten eerlijk zeggen dat dit waarschijnlijk kwam doordat de Nepalezen onze vrouwen hoffelijk behandelden en niet vol vuur om de stoelen vochten, zoals wij gewend zijn te doen.

 

voor meer Leze en foto’s klik op deze link.

Geef een reactie