Hij was negen seizoenen speler bij MVV Maastricht en nu keert hij terug als fulltime trainer bij de MVV Academy: Davy Heymans. Hij wordt coördinator van de U16 en U14 talenten en combineert deze functie met het hoofdtrainerschap van de U16.

Gelet op zijn ervaring wordt hij ook leercoach voor de jonge coaches in de MVV
Academy die aan het begin staan van hun trainerscarrière. Na zijn actieve voetbalcarrière ging Heymans aan de slag als trainer. Zo was hij actief bij Bregel Sport, Lommel SK, Sint Truiden, Beerschot en SK Tongeren. Met Davy Heymans haalt MVV opnieuw een oude bekende terug naar de Geusselt, iemand die het DNA van de club door en door kent. “MVV heeft precies de visie over jeugd, die mij ook voorstaat. Investeren in eigen jeugd in de eigen regio. Heel herkenbaar voor mij.

Want MVV heeft in mijn eigen carrière ook zodanig geïnvesteerd dat ik vanuit de A-jeugd uiteindelijk naar het eerste team heb kunnen doorgroeien”, kijkt de in Zutendaal woonachtige Davey Heymans terug. “Ik heb de jeugd al aan het werk gezien. Ik moet zeggen, er zitten veel goede spelers tussen.
Onze taak om ze door te ontwikkelen en door te laten groeien. Dat gaat zeker lukken!” Ron Elsen, manager MVV Academy: “Davy Heymans brengt een mooi profiel mee,
dat prima past in de visie én de verandering van de MVV Academy.”

Foto MVV

 

Geef een reactie