Hoofdmenu

DAGWANDELING DOOR NATIONAAL PARK EIFEL

Op zondag 21 augustus maakt IVN Kerkrade onder leiding van Olaf Op den Kamp een dagwandeling door Nationaal park Eifel. Nationaalpark Eifel bestaat uit drie onderdelen, de graslanden van de Dreiborner Hochfläche, de bossen en de stuwmeren.
Vanuit het dorpje Morsbach op de Dreiborner Hochfläche wandelen we door het gebied van het voormalige militaire Camp Vogelsang.

Via uitgestrekte bloemrijke graslanden met bremstruwelen bereiken we het verlaten dorpje Wollseifen. Na drie kilometer lassen we hier een korte pauze in. Onderweg kijken we naar planten, insecten en vogels. Daarna dalen we geleidelijk af naar het stuwmeer van de Urft. Hier hebben we inmiddels 6 kilometer afgelegd en lassen we nog een pauze in op het terras. Vermoeide wandelaars kunnen vanaf hier de rondvaartboot nemen naar Einruhr. De rest wandelt nog 7 kilometer door de bossen langs de oever van het stuwmeer naar Einruhr waar de wandeling eindigt.

De wandeling is 13 km lang, maar kan door de terugtocht vanaf de Urfttalsperre met de rondvaartboot worden ingekort tot 6 km.
Leiding: Olaf Op den Kamp (verplichte aanmelding via ivn.kerkrade@gmail.com).
Vertrek: 9.00 uur vanaf het parkeerterrein van het Discovery Center aan de Hambosweg of om 10.00 uur vanaf Morsbach 52 te Morsbach-Schleiden.

Foto Olaf Op den Kamp